Dubbla storförluster blev avslutningen

Dubbla storförluster blev avslutningen

Örebro misslyckades rätt ordentligt med att avsluta säsongen med någon form av värdighet. En seger på sista tio är underkänt på alla sätt och vis. Efter landslagsuppehållet har allt fallit ihop. Det fanns en högst realistisk chans för Örebro att blanda sig in i striden om de sista play-in-platserna, men den chansen spelade man bort sakta men säkert. Trots att man hade tur med resultat i andra matcher misslyckades man med att utnyttja det.

När det sedan blev fråga om att undvika kval nedåt var det inte Örebro själva som spelade sig kvar utan snarare Rögle och Leksand som misslyckades med att gå om. Det är i alla fall känslan i efterhand. Örebro har haft en bedrövlig säsong där många spelare varit väldigt bleka. Nu har laget också varit otroligt skadedrabbat och det har ryckt sönder säsongen för flertalet spelare som annars ska utgöra stommen i laget.

Den här säsongen kan man inte ge något annat betyg än underkänt. Nu lär det följa ett par dagar där det bli klart vilka spelare som lämnar laget och förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi börjar få en inblick i hur laget ser ut nästa säsong. Spelare kommer att lämna, men vilka kommer att ansluta?

Det sägs att kärnan i truppen är redan klar och vi kan räkna med ett antal förlängningar inom snar framtid. Eftersom alla andra, utom Karlskrona, spelar vidare lär det dröja innan alla nya spelare presenteras, men jag hoppas innerligen att de lägger ner jippot med att presentera allt på en gång. I så fall kommer vi bli sittandes ett par veckor nu innan det händer något av intresse kring Örebro Hockey.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *