Eero the Hero

Eero the Hero

Ja, jag stjäl helt sonika pb90s nya smeknamn på Eero Kilpeläinen efter ikväll. Idag fick jag se samma tydliga och följsamma blick som i lördags, samma otroligt snabba fötter parat med en tydlig markering att tempot inte alls är något problem. Eero spelade idag med stort självförtroende och pondus. Han gjorde en riktigt bra förstaperiod även om han själv tydligt visade sitt missnöje med åtminstone en av hans mindre bra returkontroller.

Idag var det väl avvägd precision i rörelserna och han hittade konsekvent vinklarna och positionerna matchen igenom. Kombinationen av kvicka reaktioner och en mycket god förmåga att läsa spelet är nästan lite förtrollande att se när det faller på plats på samma vis som det gjorde ikväll. Resultatet blir en tät målvakt som kommer rätt i position och tar bort målyta för skytten på ett föredömligt sätt. Den riktiga magin uppstår dock när speluppfattningen tar över och ett utsträckt ben eller en hand täcker även returen. Särskilt när detta görs med den kvickhet Kilpeläinen besitter.

Idag stod han för en rad fina aktioner. En reptilsnabb sidledsförflyttning i första perioden där han med sin snabbhet lyckades komma samlat och kompakt in i ett direktskott som kom på en pass tvärs över centrallinjen. Han såg situationerna utvecklas innan de uppstått och hade också en fin dubbelräddning i sista perioden efter ett backskott. En period där han i övrigt skruvade upp intensitet och briljans ytterligare ett snäpp.

Jag skulle kunna hålla på hela kvällen, och utlovar en längre utläggning för den som vill. Men jag är såld. Eero var fantastisk på ett helt nytt sätt jämfört med vad vi sett från Julius Hudacek. Eero kommer att vara en central figur i Örebros SHL-kampanj. Han gav oss möjlighet att vinna idag, och kan han nå upp till denna nivå regelbundet kommer det att bli en rätt kul säsong. Jag längtar redan efter att få se honom i action igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *