Skön seger mot Luleå

Skön seger mot Luleå

Örebro inledde i ett nästan vansinnigt tempo och Luleå fick nästa bara slå ifrån sig under de första minuterna. Örebro åkte massor med skridskor och Luleå kändes närmast lama stundvis. Det pågick större delen av den första perioden och det kändes något ovant att se Luleå ligga på kontring. Om Örebro kan fortsätta med detta spel under resten av säsongen kan det bli en rolig säsong ändå.

Nu hade Luleå några farligheter när de fick läge att kontra, men Örebro hade ändå trycket i perioden. Tyvärr skulle det avta mot slutet och sedan i andra skulle Luleå ta över och trycka ner Örebro ganska ordentligt under några perioder. Nu gav det inget resultat utan istället skulle Örebro vända på steken och göra både 1-0 genom Viktor Ekbom och sedan 2-0 genom Jere Sallinen eller Sakari Manninen (det återstår att se vem det blir som får målet) ganska tätt inpå varandra.

Örebro hade bud på 3-0 när Libor HUdacek kom helt ren med Joel Lassinantti, men han fick inte in pucken. Det fanns fler chanser för Örebro att göra mål, men mot slutet av matchen var det snarare Luleå som radade upp chanser.

Matchens lirare var dock Eero Kilpeläinen som framförallt i tredje perioden fick mota inte bara många skott utan även riktigt farliga skott. Luleå visade på stor impotens i avsluten samtidigt som den snabbe finländaren var totalt omutlig.

Unge Arvid Aronsson hade en tung kväll med två utvisningar, men han gjorde också många saker rätt under matchen. Jag misstänker att han och Gustav Backström är de som kommer få lida mest av att Daine Todd och Victor Bartley är i antågande. Med dessa två herrar på plats kommer nog Örebros lägstanivå komma upp en del och just nu är det den som är mest oroande. När Örebro spelar som bäst är det riktigt roligt att kolla.

Det var lite som att Örebro fick betalt för att de gjort en bra match helgen innan, men jag tänker inte klaga på det. Fyra poäng av sex möjliga mot Luleå som är tippade att hamna i samma del av tabellen är inte fy skam trots allt.

Nu är det ny match mot Växjö på lördag. En motståndare av en helt annan kaliber. 14-3 anordnar resa ner där man kan köpa bussresa och biljett för en billig peng. För andra dödliga går matchen på TV och börjar så tidigt som 15.15.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *