Effektivt HV71 sänkte Örebro

Effektivt HV71 sänkte Örebro

Att HV71 stängt till defensiven visste vi sedan innan, men Örebro verkade inte riktigt läst in sig på sin motståndare inför matchen. Örebro körde annars på som vanligt i första perioden och ledning med 1-0 efter den går knappast att ifrågasätta.

Målet kom dessutom i powerplay. Vad annars numera? Kul att Patrik Virta fortsätter visa att han kan bättre än vad han visade i de första matcherna.

Det fanns dock lite oro över att de inte lyckades göra fler mål med detta övertag.

I den andra perioden lyckades sedan HV71 inte bara kvittera utan även ta ledningen ganska tidigt i perioden. Örebros försvarsspel var allt annat än lysande om man säger så. Samtidigt misslyckas Stefan Stéen med att rädda laget när de behöver det. Det var två skott där man kan tycka att han borde i alla fall kunna ta ett av dem.

HV71 fortsatte sedan att försvara sig framgångsrikt. Även om Örebro fick till perioder av tryck, ibland riktigt långa perioder, kom man aldrig riktigt in framför mål utan man föll tillbaka i gamla synder och lät backarna skjuta. Det gav en del halvfarliga studsar och styrningar, men inga mål.

Andra perioden spelades av och i tredje var det ungefär samma sak igen. HV71 ställde upp och försvarade sig genom att hålla Örebro borta från slottet. Samtidigt så hade Jonas Gunnarsson i målet alla varianter av hockeygudar med sig då Örebro misslyckades med att sätta pucken i öppet mål i alla fall tre gånger.

Nick Ebert satte en raketprojektil i ribban och det kändes bara så jäkla retsamt. Örebro hade bra chanser att trycka in pucken, men pucken ville inte in. HV71 lyckades få Örebro att ta avslut med låg utdelning.

Med dryga fyra minuter kvar drar man sedan på sig en ganska onödig utvisning som då gör det mer eller mindre omöjligt att komma ikapp. Speciellt när HV71 dessutom lyckas göra mål med en man mer på isen.

Örebro misslyckades med sitt spel och HV71 lyckades med sitt. Det och två målvakter som befann sig i varsin ände av formkurvan. Sedan är det väl inga tvivel om att HV71 besitter en forwardsbesättning av en helt annan kaliber än Örebro gör.

Jag vill även ta upp Aaron Palushajs insats som jag tyckte var väldigt blandad minst sagt. Han tog flera väldigt långa byten och han verkade inte hitta någon kemi med Wandell eller Weinstock, som inte heller gjorde några vidare insatser. Det kändes väldigt mycket som han körde sitt eget race idag och det stjälpte nog mer än det hjälpte.

Niklas Eriksson behöver nog fundera på hur de ska lyckas luckra upp försvar likt detta. Idag kom de inte alls in på mål som de vill göra. Han behöver nog även fundera på hur målvakterna ska kunna komma igång. De är lagets riktigt stora sorgebarn just nu. SHL:s sämsta målvaktspar med marginal tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *