Efter en episk kross av HV71 väntar Timrå borta 8/10

Efter en episk kross av HV71 väntar Timrå borta 8/10

Nog för att HV71 haft en tuff start på säsongen, men som det såg ut mot Örebro är det svårt att föreställa sig något annat än att de kommer att få svårt att undvika kvalspel till våren. Detta är då baserat på hela sex spelade matcher, men det var svårt att se något ljus i mörkret över huvud taget i det som HV71 presterade på isen.

Det man kanske skulle kunna se som lite positivt är att man spelade faktiskt 0-0 i spelet fem mot fem. Örebro gjorde en väldigt bra match och spelade ut HV71 fullständigt under perioder, men fick faktiskt ingen utdelning i spelet med lika många spelare på isen. HV71 spelade stirrigt och bjudningar som bara inte får förekomma från framförallt backarna gjorde att de fastnade i egen zon i alltför långa perioder.

Att Örebro visat upp ett starkt powerplay adderar en ny dimension till Örebros spel. I spelet fem mot fem har laget varit bra länge nu och man har blivit bättre och bättre på att hitta avsluten nära mål. Defensiven och målvaktsspelet har varit lagets stora styrka under flera säsonger.

Att man nu också faktiskt fått utdelning i powerplay är något som gör dem till kandidater till att faktiskt ta hem plats bland top-6. Jag står fast vid mitt tips med andra ord.

Nu väntar Timrå som har ett lag byggt på ett liknande sätt som Oskarshamn som Örebro slog nyligen. De är framtunga med andra ord, med många stora namn bland forwards, medan backsidan är lite mer anonym och målvaktssidan är … SHL:s svagaste med marginal. De är alltså sämre än Oskarshamn på pappret.

Nu är det dock framförallt offensivt som Timrå inte fått till det. De har inte läckt extremt mycket bakåt, men bara 14 gjorda mål framåt hittills räcker inte längre än till kvalplats.

Det är tidig match idag, 15.15 börjar den, och den sänds på Cmore Live 2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *