En pinne mot Linköping

En pinne mot Linköping

Dr Jekyll och Mr Hyde, eller Örebro Hockey före och efter 3-0.

Örebro Hockey öppnade matchen rasande och det stod 3-0 innan man knappt fattat att matchen börjat. Det har inte varit ett speciellt gångbart resultat för Örebro den här säsongen och även så ikväll.

Linköping hann reducera både en och två gånger innan första perioden ens var slut. Det var så mycket utvisningar åt alla håll och kanter i slutet av matchen att jag lider med den människa som ska försöka mata in allt detta i den officiella databasen.

De första tio minuterna körde Örebro fullständigt över Linköping. Efter det var det som de tagit en kalldusch och ställt in sig på att nu smäller det snart i baken.

Det börjar kännas tjatigt, men Stefan Stéen stod åter för en ganska medioker insats, men han får inte heller överdrivet med hjälp från sina utespelare. Nog måste man lasta även dem när de ger bort pucken i fel lägen eller tar slarviga utvisningar.

Örebro må ha hämtat upp till 4-4 med mindre än minuten kvar, men faktum är att man borde aldrig varit i den position från första början. Man hade 3-0. Det är tredje gången man tappar det på mindre än en månad. Det håller inte.

Örebros självförtroende är obefintligt. De vågar inte, de litar inte och de håller inte ihop spelet som de ska. De gör grova misstag. Misstag händer, det är mänskligt, men det här är i en kvantitet och på en nivå som jag vågar påstå är omatchad i SHL just nu. Det är slarv och gruppen klarar inte av att hjälpa varandra i tillräcklig grad för att reda ut det.

Mora vann sin match och utökade avståndet neråt i och med att Örebro bara tog en poäng ikväll. Örebro har onekligen en kapacitet för SHL, men det läcker något så fruktansvärt bakåt. Det här var inte en bra match av Örebro och det gör lördagsmatchen ännu viktigare att vinna.

Det är dock viktigt att säga att det är många matcher kvar och mycket kan fortfarande hända.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *