En poäng i alla fall

En poäng i alla fall

Efter två mer eller mindre hedersamma förluster känns det lite skönt att ta poäng igen, men samtidigt känns en poäng på tre matcher där laget hela tiden haft chans på fler några för få. Igår började väl inte matchen lysande. Rögle var bättre, men Örebro lyckades hyfsat med att hålla dem utmed sargerna och vann faktiskt skotten ganska övertygande i första perioden. Örebro hittade vägar in mot mål, det gjorde inte Rögle.

Rögle tog dock ledningen tidigt med ett mål i powerplay på en tekningsvariant. Ett skott högt upp på plockhandssidan från nära håll som man knappast kan lasta Arntzen för. Örebro skulle dock kvittera på en bjudning från Christoffer Rifalk. Mathias Bromé snappade upp pucken och kunde lägga in den till Ryan Stoa som la in pucken i snudd på öppen kasse.

I andra perioden fortsatte Rögle i samma tempo medan Örebro spårade ur. Det var Rögle som tryckte på rejält och Örebro fick vara glada att Jonas Arntzen levererade målvaktsspel på en hög nivå. Något paradoxalt skulle istället Örebro gå upp i ledning när man äntligen fick spelet att stämma i powerplay och Aaron Irving kunde slå in pucken efter en snygg pass över mittlinjen av Shane Harper.

I den tredje var det sedan bara Örebro. De fullständigt körde över ett stillastående Rögle. Rögle hade bara två skott på mål i hela perioden. Ett av dem gick i mål efter att Taylor Matson skickat upp Jonathan Andersson en bra bit upp på läktaren alldeles för enkelt. Bittert, men Örebro tog å andra sidan ledningen under en liknande matchbild.

Matchen gick till förlängning där alla spelare kändes totalt slutkörda ungefär. Straffar blev det där Leon Bristedt var den enda som lyckades få pucken i mål. Inte speciellt underhållande.

Domarinsatsen känns onödig att älta längre. Jag tror vi alla fick ventilera tillräckligt om den igår under och efter matchen. Suck…

Erik Norén fortsätter att göra sitt jobb på ett utmärkt sätt för övrigt. Riktigt roligt! Jonas Arntzen var en jätte i målet. Trygg, snabb i sidled och några fina plockar blev det. Grymt härlig känsla att veta att det finns två bra målvakter att luta sig emot.

Nu väntar Malmö borta imorgon. Det är en tidig match, 15.15, så se till att värma upp i tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *