Inför Örebro – Rögle 26/9

Inför Örebro – Rögle 26/9

Vad som måste vara Örebros absolut värsta motstånd kommer på besök i Behrn Arena. Rögle har varit en mardröm för Örebro i alla år i SHL och med tanke på hur fint Rögle värvat är det svårt att föreställa sig att det skulle ändras nu. Under alla säsonger har Örebro endast mäktat med 3 segrar. Det är riktigt magert med 16 möten i bagaget.


Örebro kommer till start med en nykonstruerad uppställning där endast förstalinan går att känna igen från tidigare. Jordan Boucher går ner till fjärdekedjan och får sina bekanta kompisar Glenn Gustafsson och Christopher Mastomäki tillbaka. Ludvig Rensfeld får då centra Marcus Weinstock och Viktor Lodin istället, vilket gör att Daniel Muzito-Bagenda får Joonas Rask och Shane Harper på kanterna om sig.

Erik Norén får fortsatt chansen som sjundeback. Både Stefan Warg och Rasmus Rissanen ska vara aktuella för spel trots att de stått över någon träning.

Rögle i sin tur kommer till spel utan nyckelspelarna Daniel Zaar, Ted Brithén och Craig Shira. Om Örebro ska ryckas rubba Rögle under den här säsongen så är det nog nu det ska ske. De har inlett med tre segrar på fyra matcher, kanske mot lite svagare motstånd än Örebro, men det är fortsatt respektingivande.

Tjeckiske målvakten Roman Will var någon jag inför säsongen satte lite frågetecken på, men han har varit riktigt bra för skåningarna och ska nog inte ses som någon direkt svag länk i laget. Örebros dito Dominik Furch har även han varit riktigt bra, men har inte lika fina siffror att luta sig emot. Lite på grund av att han nog spelar i ett sämre lag som också mött bättre motstånd.

Ikväll är det dock Jonas Arntzen får chansen. Knappast en drömmotståndare i första matchen, men nu har han verkligen chansen att vinna alla våra hjärtan också. Jag har svårt att tro att någon kommer att kunna klandra honom något om det skulle bli som så många andra matcher som det blivit mot Rögle. Spöken från Skälderviken är inte att leka med.

Matchen spelas som sagt i Behrn Arena och pucken släpps 19.00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *