En poäng i Göteborg

En poäng i Göteborg

Örebro gör en bra första period mot Frölunda. En av de bättre jag sett laget göra där nere på västkusten. Detta till trots leder ändå Frölunda med 2-0 efter första perioden efter att Jonas Arntzen inte lyckats limma en puck ordentligt och sedan ett mål i baken i boxplay.

De riktigt heta chanserna kom inte för Örebro även om de skapade en del offensivt.

Inte helt rättvist kan tyckas med andra ord, men spelmässigt skulle Frölunda kanske ta igen det under inledningen av andra perioden. Örebro fick kämpa för att stå emot och självklart skulle man då lyckas reducera till 2-1 genom Robin Norell som åkt upp och parkerat vid ena stolpen och fick pucken fint av Philip Holm genom slottet.

Spelet jämnade ut sig överlag, men Frölunda hade de farligaste chanserna för ett mål till i andra perioden.

Som traditionen är så kom Örebro ut starkt i tredje perioden och tryckte på för en kvittering. De riktigt stekheta chanserna kom kanske inte, men de malde på och förde spelet på ett bra sätt.

Det kom så också ett mål när Gustav Backström sköt, Axel Sundberg snappade upp returen och pucken landade till slut hos Mathias Bromé som kunde slå in pucken i mer eller mindre öppen kasse.

Efter målet fick Frölunda lite ny luft i lungorna under ett byte, men spelet jämnade ut sig igen och det skapades chanser åt båda hållen. Örebro skulle dock lyckas skapa bra med tryck mot slutet av perioden och även ta ledningen när Mathias ”Brompa” Bromé stöter in en skottpass i slottet.

Frölunda lyckades kvittera en stund senare och det resultatet stod sig till full tid. Det var en aningen tilltrasslad situationen där det var något av ett slumpskott som letade sig in till slut.

Frölunda skulle sedan ta bonuspoängen ganska omgående i förlängningen när de fick till en tvåmotetta. Lite surt, men det var helt jämnt idag och det kunde slutat hur som helst.

Jonas Arntzen gör en grym match i kassen. Örebro har två riktigt, riktigt bra målvakter just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *