Inför Örebro – Brynäs

Inför Örebro – Brynäs

Örebro har aldrig vunnit mot Brynäs på bortaplan. Så. Då var det sagt. Brynäs har haft en tung period med tre raka förluster, två mot Djurgården och en mot Växjö. Det är inget att jämföra med Örebros rad med matcher utan tre poäng och sett till var lagen ligger i tabellen råder det knappast något tvivel om vilket lag som är favorit inför kvällens match.

Örebro har jobbat hårt på att säkra upp defensiven och målet är numera att ge sig själva chansen att vinna genom att inte släppa till några mål. Det har väl fungerat ”sådär” rent resultatmässigt, men ögonmåttet vill ändå mena att spelet verkar fungera bättre. Det kommer att bli svårt att nå upp till målsättningen inför säsongen just nu, men om laget kan börja vinna några matcher är det inte omöjligt att man kan i alla fall börja dra ifrån Leksand och Rögle i botten av tabellen.

Brynäs har ett par spelare långtidsskadade och inte heller korttidsskadade Simon Bertilsson kommer till spel vad det verkar. Örebro å sin sida tappade nyligen lagkaptenen Viktor Ekbom och har sedan tidigare Joakim Andersson och Siim Liivik på skadelistan. Ingen av dem verkar på väg in i laget någon gång snart. Nu verkar även Daniel Viksten missa kvällens match

Historiken åsido kommer det bli en svår match för Örebro. Brynäs är ett bra lag, även om de inte fått allt att stämma på sistone. Det kanske är läge att bryta flera tråkiga trender ikväll? Tre poäng i Gävle skulle sannerligen smaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *