Femte raka, inga poäng mot Djurgården

Femte raka, inga poäng mot Djurgården

Örebro gjorde en helt OK första period mot Djurgården, men det kändes hela tiden som att de fick jaga puck. Inte lika mycket som i andra perioden där de knappt fick låna pucken under perioder, men Djurgården hade ändå inte många skott på mål. Tyvärr gjorde de ändå två mål på två närskott från René Bourque.

Den andra perioden blev mållös, men i den sista lyckades Djurgården utöka till 3-1 kort efter att de dödat av Örebros powerplay väldigt effektivt. Det blev rörigt och Andreas Engqvist snappade upp sin egen retur och skickade in den i stort sett öppet mål då ingen annan än han verkade uppfatta var pucken tog vägen.

Överlag en match som Djurgården förde, förutom mot slutet när Örebro gjorde ett sista försök att hämta in. Att de till slut vann matchen är det svårt att säga så mycket om. De arbetade ihop till segern kan man säga. Örebro kändes inte riktigt lika bra helt enkelt.

Örebro släpper idag tre relativt enkla mål och det måste få ett stopp. Det håller inte att släppa så många enkla mål dessutom från nära inpå målet. Det går bara inte. Sedan måste Eero Kilpeläinen höja sig lite. Just nu är han inte den toppmålvakt vi behöver.

Jag tycker även att beslutet att spela Gustaf Franzén som sjundeback och ge honom så pass mycket speltid som han ändå fick är ett misstag. Han är ingen naturlig back och jag hade mycket hellre sett att de bara rullat på sex backar och om det hade behövs kastat in honom vid skada eller annat.

Jag hade annars gärna sett Arvid Henriksson igen. Han gav ett gott intryck på mig. Aronsson tycker jag kanske har fått sina chanser att visa upp sig i år och inte riktigt visat att han hänger med ännu. Lukas Pilö hade också varit roligt att se igen. Han hade riktigt fina pass och ett grymt spelsinne. Han hade dock lite svårt med det fysiska spelet så Djurgården är kanske den optimala motståndaren för att ge honom chansen.

Nu väntar HV71 hemma på lördag. Allt annat än en enkel match, men nu hoppas jag verkligen att laget tänder till. Brynäs gick förbi idag, men de har en match mer spelad. Dags att förpassa dem ner under strecket igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *