Fjärde raka förlusten

Fjärde raka förlusten

Det är inte lätt att vara Örebroare just nu. Jag skulle kunna var arg, men jag är mest bara ledsen och besviken.

Dagens match inleddes med ett väldigt försiktigt försvarsspel från Färjestad som nog ville försöka få en hyfsad start i matchen, men överlag kändes det som två lag som kanske inte har den bästa formen och inte puckarna studsar kanske inte riktigt som de ville. Det hindrar dem inte från att försöka ändå och det var ändå ganska underhållande i första perioden.

Att det stod 1-1 kändes ganska rättvist och att Rodrigo Abols fick göra sitt första mål var riktigt kul. Han känns riktigt spännande och kommer bli nyttig. Tyvärr skulle inte den andra perioden leva upp till den första utan då kändes det som två dåliga lag som tog ut varandra. Örebro var dock aningen klumpigare och drog på sig flera utvisningar som hade gått att undvika, men det är sådana som händer när man inte riktigt är med med huvudet.

Även om Färjestad har ett powerplayspel i nivå med Örebros dito, ganska dåligt alltså, lyckades de få utdelning där och drog nog ifrån Örebro ganska ordentligt i den statistiken efter denna match. Örebro fick också flertalet chanser i powerplay matchen igenom, men de nya konstellationerna kändes rätt märkliga ibland och spelet i fyra mot tre vet jag inte riktigt hur jag ska beskriva. Det är fortsatt riktigt dåligt överlag.

När Färjestad gjorde 4-2 i andra perioden kändes det rätt kört tyvärr. Marcus Weinstock såg dock till att reducera till 4-3 kort innan periodvilan och man fick lite känsla av kontakt.

Sedan gav Örebro fyra minuters powerplay till Färjestad och tappade allt. Örebro kändes inte alls taggade efter Färjestad gjorde 5-3 och vid 6-3 som kom en stund senare var det inte många spelare man kände att de verkligen ville hämta upp detta. De var mest hängande huvuden, lite små efterslängar när de förlorade dueller och vad som såg ut att vara allt annat än inspirerade spelare.

Det suger att förlora, det gör det, men jag blev lite överraskad över hur en del spelare betedde sig i tredje perioden. Det kändes inte riktigt OK. Det är tråkigt att säga.

Sedan måste man väl säga att Eero Kilpeläinen är en stor jäkla gåta. Han var så bra mot Rögle, men på tre hemmamatcher har han varit helt otroligt svajig. Han är sämst i SHL. Det är tyvärr så. Det är dags att Stefan Steen får chansen att visa vad han kan i ett par matcher på raken. Skrota det där satans rotationsschemat, våga skaka om lite.

Sedan tycker att Viktor Lodin fortsätter att visa framfötterna. Han märks där ute på isen, han tar för sig och han förtjänar en plats högre upp i hierarkin vid det här laget. Spink-kedjan är den jämnaste och den skapar en del farligheter, men den är också väldigt lätt i defensiven. Så länge de rör pucken framåt är den ganska kul. De behöver bara undvika att spela i andra änden.

Förstalinan var fortsatt blek idag. Om vi nu har en performance coach se då till att han punktmarkerar dessa tre spelare för där har han utan tvekan mest att hämta för laget. Det är flertalet spelare som levererar på sin nivå, men förstalinan är långt under förväntan fortfarande. Där borde han försöka göra något för de verkar så långt under isen att de har sällskap av Ötzi. Iskalla.

Låt oss hoppas att Palushaj är tillbaka snart. I tredje perioden såg laget fruktansvärt oinspirerat ut. Det gjorde ont att se. Om något har han sett inspirerad ut. Han verkar älska att befinna sig i en ledande roll och blir bara bättre med det. Om det är en hjärnskakning det är fråga om måste den få ta sin tid att läka ut så klart. Det finns inget annat, men han är saknad och ett snabbt tillfrisknande är vad laget behöver mest av allt just nu.

Nu väntar Brynäs borta på lördag. De stod för en duktig upphämtning idag mot Malmö med två mål sista sex minuterna. Örebro har inte för vana att vinna i Gävle. Det känns lite oroligt även om Brynäs inte imponerat annars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *