Inför Brynäs – Örebro 20/10

Inför Brynäs – Örebro 20/10

Om Ängelholm är en mardrömsort för Örebro att spela på är Gävle bara aningen bättre. Brynäs borta har varit i stort sett garanterad förlust under många säsonger, men det var inte så länge sedan man faktiskt lyckades ta gräva ner det ”spöket” och jag hoppas verkligen att det fortsätter vara nedgrävt.

Brynäs har inte imponerat under säsongsinledningen. De har rent av precis lika många poäng som Örebro, men lite bättre målskillnad eftersom de inte klappat igenom riktigt lika illa i sina förluster. Brynäs däremot har en helt annan ambition än Örebro och även om de faktiskt vann mot Skellefteå i förrförra omgången och tog en poäng mot Malmö senast vet jag inte om man vågar påstå att de ”är på gång”.

Örebro kommer till spel med i stort sett samma spelare som senast. Aaron Palushaj kommer inte att spela. Han har inte klarat av alla steg på trappan ännu och man kommer inte att chansa en sekund med honom. Han spelar när han är helt friskförklarad.

Jag har kollat lite på matchen mot Färjestad igen snabbt och jag var kanske lite hård mot förstakedjan i min utvärdering. De gör en bättre match än den innan faktiskt, men det finns fortfarande ett antal byten där de ser väldigt uppgivna ut när spelet inte går med dem. Jag hoppas de kan rycka upp sig ytterligare och verkligen leda laget som de ska.

Eero Kilpeläinen kommer sitta på bänken denna match. Det har Sundblad varit klar med och Kilpeläinen själv var mycket självkritisk efter matchen. Kanske lite väl hård, men låt gå. Det går knappast att lasta honom för samtliga mål i matchen, men nu har det hänt mer än en match att det rinner iväg med honom mellan stolparna. Stefan Stéen däremot har imponerat och just nu är han den bättre målvakten.

Jag hoppas att Sundblad släpper sitt penalistiska tänk kring powerplay också. Spetsen ska spela där även det går emot. Det känns bara så märkligt att slänga in spelare som har sina styrkor i helt andra delar av spelet, och på andra änden av isen, i powerplay. Jag förstår att man vill ruska om lite, men det är inte så att Örebro dryper av offensiv talang och spets. Man måste utnyttja den man har.

Mathchen börjar 18.00 och sänds på Cmore Live 3, om man inte är del av det härliga bortafölje som 14-3 samlat ihop förstås och ser matchen live på plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *