Inför Färjestad – Örebro

Inför Färjestad – Örebro

En ineffektivitetens afton står inför oss. Två lag som gör väldigt mycket rätt i spelet fem mot fem utom då konsten att få pucken i nät. Powerplay är båda minst sagt urusla på, men boxplay är väl något bättre i båda fallen. Inget lag ska väl känna sig speciellt nöjda ändå med vad som presterats hittills.

Nu får man ändå hoppas att ”derby”-känslorna ska ta överhanden och oberoende av vad som hänt fram till och med dagens match är det fullt ös som gäller. Kräftgången lämnas därhän och nu är det bara fokus på denna match. Man sluter sig i en bubbla och allt som spelar roll i hela världen är att vinna denna match.

Vi kan i alla fall hoppas på det. Sett till förväntningarna har nog Färjestad underpresterat klart mer än Örebro och de känner nog en större press att få spelet att falla på plats än hemmalaget gör.

Nick Ebert verkar spelklar om man litar på NA:s rapportering från träningen i morse, vi gör det i alla fall. Aaron Palushaj däremot verkar inte spela. I mål är det Eero Kilpeläinens tur att mota puckar.

Örebro har kastat om rejält i powerplay-uppställningarna. Vi får hoppas att det kan ge något. Det kan ju inte bli sämre i alla fall.

Matchen börjar 19.00 och det är så gott som slutsålt. Stämningen kommer att vara på topp i alla fall. Det vågar jag att lova.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *