Förlust för yrvaket Örebro

Förlust för yrvaket Örebro

Det var en hemsk inledning på första perioden som publiken i Behrn Arena fick uppleva. Brynäs tog ledningen innan många ens hunnit uppfatta att matchen var igång. Det var ett fruktansvärt tafatt försvarsspel som bjöd bortalaget på ledningen. När de sedan fick chansen i powerplay skulle 2-0 komma kort efteråt. Ett friläge senare stod det 3-0. Time-out Örebro.

Många började nog undra om det inte var dags att byta målvakt. Julius Hudacek verkade inte alls få grepp om pucken idag, men i och med att det var J20-målvakten Jonathan Frykholm som vaktade båsdörren för kvällen istället för Axel Brage hade man kanske ovanligt stort tålamod för kvällen. Om det var rätt eller fel får ni själva fundera på.

Tyvärr skulle inte andra perioden börja mycket bättre utan ett fladdrigt backskott skulle slinka in precis när perioden startat och 4-0 var på tavlan. Det kom även 5-0 innan Örebro kunde börja knapra ikapp lite. Första reduceringen kom i powerplay genom Lucas Lessio på pass från Kalle Olsson. Andra reduceringen stod också Lessio för när han åkte stora varv runt i offensiv zon och sedan lyckades bryta in mot mål och lyfta in en backhand.

Det skulle sedan dröja en bra bit in i tredje perioden innan Örebros nästa mål skulle komma. Med dryga sex minuter kvar fick de chansen att spela powerplay och tog ut målvakten. Efter en stunds tryck hittade Martin Johansson till Libor Hudacek med en snygg krosspassning som i sin tur kunde servera Tom Wandell öppet mål. Den här gången gick det inte att missa eller få det bortdömt på något sätt.

Efter de inledande 10 minuterna när Brynäs var kliniska och byggde upp sin ledning kändes det lite som att de slog av lite, men de stod fortfarande upp hyfsat. Tillräckligt för att hålla undan Örebro. När Lessio sedan tog en aningen onödig utvisning i slutet av matchen kunde de sedan utöka till 6-3 som också stod sig matchen ut.

Det var en riktigt dålig match defensivt av Örebro. Spelet framför eget mål var under all kritik och det var ofta man slarvade med pucken i egen zon. Offensivt skapade man en del farligheter, men man hade ingen precision i avsluten. Undantaget då Lessio som börjar bli varm i kläderna.

Det jobbiga för Örebro är att nu väntar matcher mot Linköping, Malmö och sedan dubbelmöte med Växjö. Det är allt annat än enkla matcher. Nu hade Örebro tur med övriga resultat då både Djurgården och Karlskrona förlorade, men de måste börja vinna för att kunna ta sig ikapp. Får laget bara lite självförtroende kan det börja hända saker, men just nu har de inget alls. Det saknas helt tyvärr.

Det är inte många matcher kvar och det duger verkligen inte att göra som de gjorde idag och inte vara med från start. Det får nog ändå tränartrion ta på sig. Laget måste vara vakna och redo när de kliver ut på isen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *