Inför Örebro – Brynäs

Inför Örebro – Brynäs

Om HV71 varit ett väldigt svårt motstånd för Örebro den här säsongen är nog frågan om inte Brynäs varit snäppet värre. Nog för att Örebro ”dödade bortaspöket” nyligen, men det var fortfarande en väldigt svår match. Kvällens möte kommer troligen att påminna om den senaste matchen lagen emellan där ett anfallsglatt bortalag kommer försöka trycka tillbaka Örebro.

Även om det i veckan kom glädjande besked om att Viktor Ekbom tränar på is igen är han långt ifrån matchform och är inte aktuell för spel förrän i ett eventuellt slutspel. För att nå dit behöver Örebro vinna ett antal av matcherna som återstår, vid full tid till och med. Det är sju poäng till slutspel och man har dessutom ett lag mellan sig och play-in i form av Djurgården.

Skadelistan ser ut som innan och det verkar inte som att Örebro kommer få något beslut gällande Johan Wiklanders avstängning. Samtidigt kommer tränaren Sundblad att kasta om en del i kedjorna, vilket kanske kan väcka ett par spelare som inte riktigt fått till det på sistone. Det talas om en uppställning liknande denna till kvällens match:

Greg SquiresTom WandellLucas Lessio

Martin JohanssonFredric AnderssonLibor Hudacek

Joel MustonenMarcus WeinstockKalle Olsson

Glenn GustafssonGustav FranzénJohan Adolfsson

Brynäs å sin sida har också haft det jobbigt med skador på spelare och just nu verkar det osäkert kring Jesper Boqvist, Nick Johnsson, Pathrik Westerholm och Jörgen SundqvistDaniel Paille är på väg tillbaka till Sverige, men kommer inte spela den här matchen. Tomas Zaborsky är fortsatt borta från spel. Däremot är Simon Bertilsson tillbaka och kommer att spela ikväll.

Det blir ingen lätt uppgift och poäng ikväll är nästan ett måste samtidigt som Karlskrona och Djurgården inte tar för många poäng. Det är inte många matcher kvar på säsongen nu. Varje poäng är värd mycket.

Efter denna är det endast en två hemmamatcher kvar. Passa på och köpa biljett för det är inte säkert det kommer fler chanser att se hockey ”live” i Örebro innan hösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *