Inför Örebro – Linköping

Inför Örebro – Linköping

Örebro stod och sov när Brynäs gick ifrån till 3-0 tidigt i första perioden och det fanns ganska många saker att anmärka på i den matchen. Tränare Sundblad pratar mycket om att man ska ge sig själv chansen att vinna, men det gjorde man verkligen inte i tisdags. Det var långt ifrån det.

Nu väntar Linköping borta ikväll och det är ett lag som stått för tre halvdana insatser mot Karlskrona (dubbelmöte) och Rögle. De är säkert sugna på att visa att de kan spela bättre än så, vilket då givetvis kan bli jobbigt för Örebro. Örebro å andra sidan har hamnat i lite av en svacka med fem raka förluster.

Nu har Örebro haft tur med resultaten i övriga matcher och har fortfarande en liten chans att klättra upp på play-in-plats, men då måste laget börja vinna matcher igen. Kvällens match skulle absolut kunna vara ett trendbrott, men då gäller det att laget är med från första nedsläpp och då verkligen ger sig själva chansen att vinna.

Samtidigt möter Rögle Brynäs där Simon Bertilsson blev avstängd i efterhand för sin knätackling på Joel Mustonen. Bertilsson erkände sitt misstag och bad om ursäkt, vilket man får säga är stort av honom. Desto sämre av domarna att inte ta en utvisning i det läget.

Örebro får tillbaka Johan Wiklander som fick sitta av alla tre matcher han blev avstängd trots att klubben överklagade beslutet. Vi får väl se vad det innebär för honom när de väl tar upp det. Jag är minst sagt besviken att det ska ta sådan tid för överklagan att behandlas. Annars ser skadelistan ut som den gjort en längre tid nu.

Linköping tappar Marcel Müller och Emil Kristensen, men fyller på med Vilmos Gallo och Anton Björkman. De saknar sedan tidigare också Petter Hansson, men i övrigt ska det vara fullt lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *