Förlust mot Färjestad

Förlust mot Färjestad

Det var ett skadeskjutet lag Örebro ställde upp med, men det till trots försökte laget ändå göra match av det. Färjestad fick ganska bra snurr i Örebros zon mellan varven, men oftast slutade det bara med ett avslut som Julius Hudacek kunde knipa på ett eller annat sätt. Han gjorde för övrigt en av sina bättre matcher på länge. Konkurrensen från Axel Brage som varit riktigt bra under sina matcher förra veckan verkar ha väckt honom lite.

Det stod 0-0 efter två perioder, men när Örebro fick inleda den tredje perioden med en man mindre skulle det till slut inte gå att hålla tätt längre. Det blev helt enkelt en utvisning för mycket för Örebro som annars spelat väldigt bra i boxplay på senare tid. Tyvärr är inte powerplay-spelet av samma kaliber.

När Örebro fick chansen att spela med en man mer i fem minuter efter att Ole-Kristian Tollefsen fått matchstraff efter en tackling i huvudet på Tom Wandell lyckades man inte skapa nämnvärt många chanser. Nu hade man en puck i mål, men det blev bortdömt på grund av spelare i målgården och det går nog inte att säga mycket om det tyvärr.

Mot slutet av matchen förväntade man sig en period av tryck från Örebro, men det uteblev tyvärr när Färjestad lyckades ta tag i pucken och sedan spela runt den mellan sig utom räckhåll för Örebro. En svag avslutning av Örebro som dock med tanke på förutsättningarna gjorde en klart godkänd insats matchen som helhet. Det blev lite grinigt mellan varven, men inget överdrivet sett till matchens hetta.

Nu hoppas jag bara att Wandell inte blir borta han med. Det vore katastrof med tanke på hur många ledande spelare som redan är borta från spel just nu. Tack och lov förlorade alla andra lag i botten av tabellen så läget där är oförändrat. Ny chans att plocka in på Djurgården och Karlskrona på torsdag och inte minst på lördag när laget åker till Leksand med ett stort följe av rödvita supportrar.

Nu följer två raka bortamatcher med goda chanser till poäng. Karlskrona är i usel form och Leksand imponerar inte. Chansen att ta sig uppåt i tabellen finns absolut, men det kommer kräva att alla hela och friska spelare gör extraordinärt bra insatser i de matcher som återstår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *