Inför Örebro – Färjestad

Inför Örebro – Färjestad

Örebro har fått lite medvind på sistone, även om den senaste matchen var långa stunder av stiltje. Lyckligtvis behövdes det bara 5 minuter för laget att reducera och kvittera innan de kunde avgöra i förlängningen några minuter senare. Tyvärr kostade det en hjärnskakning på Greg Squires som inte kommer att kunna delta i kvällens batalj med Färjestad. Inte heller kommer Daniel Viksten, Viktor Ekbom, Joakim Andersson, Siim Liivik eller Johan Adolfsson att spela.

Örebro har en så pass diger skadelista att Gustav Backström kommer att flyttas upp som forward i kvällens match, rapporterar NA (pluslåst). Inte för att man hör mycket om skadeläget i Örebro i stormedia, men sådant är livet ibland. Ibland ganska ofta. Det kommer att ske en del rockader i formationerna och jag tror inte vi kan räkna med mycket skönspel eller klapp-klapp-spel utan ikväll blir det än mer fokus på att jobba hårt och jobba smart.

Hur som helst kommer laget att behöva bjuda på ännu en heroisk insats för att rucka på ett Färjestad som är i god form. Fyra segrar på fem matcher skojar man inte bort. Speciellt inte en duktig vändning mot Karlskrona senast.

Färjestad har frågetecken på Rasmus Asplund och Anton Grundel, men det finns relativt goda chanser att båda två, eller  i alla fall den senare, spelar ikväll. Asplund har varit bra sedan han kom tillbaka från JVM-äventyret medan Grundel är mer av en habil back som inte sticker ut så mycket i Färjestads annars namnkunniga backlinje. Jag skulle säga Asplund är ett större avbräck än Grundel just nu.

Annars gäller det som vanligt att se upp med Hallsbergssonen Johan Ryno som är på väg att slå sitt personliga målrekord i SHL. Han brukar kunna tända till lite extra mot Örebro dessutom. Pånyttfödde Alexander Johansson och räven Milan Gulas är även den värda att nämnas i samma veva.

Det är inget snack om att Färjestad är favoriter ikväll och jag skulle inte bli förvånad om vi kommer se ett ännu mer defensivt Örebro som kommer att göra allt för att minimera risker och hjälpa Julius Hudacek i målet att hålla nollan. Det gäller att hålla sig borta från utvisningsbåset då Färjestad är fullt dugliga i den spelformen med över 20% utdelning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *