Fredric Andersson klar för Örebro

Fredric Andersson klar för Örebro

I den prekära situation Örebro befinner sig och med en marknad som är så skral att Gobiöknen framstår som en blommande oas har Örebro valt det säkra framför det osäkra och värvat Västervik-spelaren Fredric Andersson. Andersson spelade säsongen innan i Linköping där han var en mycket habil center i tredje/fjärdekedjan. I Västervik har han varit starkt bidragande till deras mycket fina säsong och faktiskt även producerat en del poäng framåt.

Han är fostrad i Södertälje och var med laget senast spelade i SHL. Han är utan tvekan en spelare som passar in i Niklas Sundblads spel med bra intensitet och hårt jobb. Han är ingen naturlig målskytt eller stor poängmaskin, men det var å andra sidan inte Marko Anttila heller och lyckades ändå göra en helsikes massa poäng utan att någon lyckades förklara varför riktigt. Inte för att vi ska bygga upp några jätteförväntning på Andersson, men hans roll blir utan tvekan att fylla ut och bredda truppen så vi slipper spela en back som forward under resten av säsongen.

En säker värvning som inte kostar multum. Det ger trygghet och bredd i botten av laget. En kompetent spelare på SHL-nivå som spelar säkert och inte gör många misstag. Svårt att säga så mycket mer om denna värvning. Jag tror Örebropubliken kommer att gilla honom för hans fina inställning och hårda jobb, men om han blir kvar även nästa säsong är tveksamt om han inte gör dundersuccé a la Anttila förstås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *