Inför Örebro – Karlskrona (uppdaterad)

Inför Örebro – Karlskrona (uppdaterad)

Örebro åker ner till Karlskrona med i stort sett samma lag som ställde upp senast i förlusten mot Färjestad. Karlskrona som har en lång rad med förluster och rasat ordentligt i tabellen ser högst troligen en fantastisk chans att vända sin mörka trend mot ett sargat Örebro. Karlskrona har i stort sett fullt lag med endast frågetecken på Alexander Deilert. Örebros skadelista får jag knappt plats med här.

Den enda som verkar möjlig att komma tillbaka snart är Greg Squires, men där är det också jätteviktigt att man inte stressar honom utan låter honom spela när han är helt återställd från hjärnskakningen. Uppdatering: Glömde nämna att Fredric Andersson kan göra debut ikväll. Var och hur han kommer att spela återstår att se.

Det kommer troligen bli en väldigt defensivt inriktad match dessa lag emellan och 0-0 efter full tid vore ingen skräll. Samtidigt blir inte alltid spelet helt logiskt när dessa lag möts och Karlskrona är långt ifrån något drömmotstånd för Örebro.

Även om lagen inte ligger direkt efter varandra i tabellen kan så mycket väl vara fallet efter att kvällens matcher spelats. Djurgården ligger bara två poäng efter Karlskrona och har en hyfsat stark formkurva. Det är med andra med andra ord något av en ”sexpoängsmatch” för lagen och kommer ha stor betydelse för båda lagen om vem som kniper den sista play-in-platsen.

Det blir med andra ord en duktig nagelbitare som på lördag följs upp av en ny nagelbitare som kommer vara viktig för kampen om platsen ovanför strecket för kvalspel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *