Frustrerande förlust mot Rögle

Frustrerande förlust mot Rögle

Att förlora mot Rögle har väl blivit något av en tradition för Örebro. Laget kom ut taggat och malde verkligen på ordentligt under första perioden. Det var ett rejält övertag både i avslut och spel, men Rögle ledde ändå med 1-0 efter att de blivit tilldömda en straff vid en av de få farligheter de hade. Det fanns en klubba från en örebroare i närheten av handskarna när Röglespelaren skulle avsluta i fritt läge med målvakten så det är nog bara acceptera att det var korrekt.

När Marcus Weinstock stod för ett hjärnsläpp och tacklade Ted Brithén blind-side i huvudet fick Örebro spendera fem minuter med en man mindre. Rögle gjorde då 2-0 efter att ha lyckats rulla upp Örebro. Det blev lite väl mycket stirra puck där från de fyra på isen. Örebro stod dock annars för en godkänd insats med en man mindre och när Tylor Spink reducerar till 2-1 med bara sekunder kvar på utvisningen kändes det som att fanns hopp igen.

Det var dessutom en forward som gjorde mål. Det är man inte bortskämd med som Örebrosupporter.

Örebro var det spelförande laget under större delen av den resterande matchen, Rögle hade några perioder av tryck, men Örebro fortsatte mala på och skjuta. Trots lägen i powerplay lyckades man inte göra mål. Farligheter fanns, men skärpa fanns inte. Mycket puckar gick antingen rakt på Ville Kolppanen eller utanför. Efter första perioden hade Örebro dessutom väldigt svårt att komma nära målet. Rögle lyckades bra med att hålla Örebro borta från slottet, speciellt i sista perioden där Örebro hade förtvivlat svårt att hitta bra pass i offensiv zon.

Efter den första perioden kändes det tyvärr som att det var lite hängande huvuden från Örebrospelarna och det blev inte bättre desto längre matchen led. Rögle skickade in två puckar i tom kasse i slutet av matchen. Örebro strålar inte av självförtroende direkt. De får låta hur positiva de vill under intervjuer och annat, men på isen syns det inte.

Utöver Marcus Weinstock blev även Anton Hedman anmäld till disciplinnämnden efter att han satt underarmen i ansiktet på Daniel Bertov. Bertov var extremt låg i situationen, men Hedman träffar fortfarande honom direkt i huvudet. Tre matcher på Hedman känns aningen hårt dock. Weinstocks fem matcher är däremot inget att diskutera.

Örebro bör ta med sig den första perioden och försöka att inte upprepa de två andra. Man måste våga fortsätta spela så bra som man faktiskt vet att man kan göra. De kan ju spela ut, men det känns som ett väldigt bräckligt sinne hos spelarna som inte riktigt klarar av att hantera när det går emot under en match.

Nu väntar en helt annan typ av match mot Linköping där Örebro inte kommer att vara spelförande på samma sätt. Med tanke på att laget ändå haft ett hyfsat försvarsspel under dessa matcher, det är snarare målskyttet som brustit, kanske det bli något bra av detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *