Inför Linköping – Örebro

Inför Linköping – Örebro

Marcus Weinstock och Anton Hedman avstängda tvingar Örebro att vara lite kreativa i hur man ställer upp. Tränare Sundblad har gjort så gott han kan för att behålla de kedjor som går och i och med det är dagens förstalina Shane Harper, Rodrigo Abols och Jordan Boucher. Bakom dem kommer en helt nykomponerad lina med Glenn Gustafsson , Tom Wandell och Kalle Olsson. Det ska bli intressant vad de kan göra.

Sedan kommer linan med Patrik Virta, Jere Sallinen och Aaron Palushaj. Den linan måste börja hitta någon form av spel snart för det är alldeles för mycket tre bra hockeyspelare som bara kör sitt race just nu. Samtliga kan bättre, men vi vet ju inte heller riktigt hur bra Virta är. Palushaj och Sallinen däremot kan vi med säkerhet säga att de kan och borde producera mer än de gör.

I fjärdelinan väljer man igen att köra Tylor Spink som center och Christopher Mastomäki på kanten. Jag tycker nog att det borde vara tvärtom. Bredvid dem spelar Viktor Lodin. Honom vill jag se längre upp i kedjorna, men samtidigt vet jag inte hur istiden kommer fördelas ännu. Den nya andrakedjan är ju ett stort frågetecken för oss och det kan ju bli så att fjärdekedjan får bra med speltid ändå. Spink framförallt har varit het på sistone.

Linus Arnesson kanske spelar. Han testas på uppvärmningen. Lukas Pilö är med som åttonde back i uppställningen.

Linköping har haft det tungt och innan segern mot HV71 senast hade man en lång rad förluster. Örebro hor gjort bra insatser i Linköping förut och med tanke på att Linköping troligen kommer att vara spelförande i denna match bör det se ganska annorlunda ut jämfört med Örebros tidigare matcher och det kanske kan få spelarna att fokusera om.

Örebro behöver hitta målskyttet igen. Just nu fungerar målvaktsspelet och defensiven, men det kommer väldigt lite mål framåt. Dags för lite islossning och visa att laget inte hör hemma under kvalstrecket!

Matchen börjar om cirka 15 minuter och går på Cmore Live 4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *