Hur har spelarna levererat under starten (jämfört med poängligatipset)

Hur har spelarna levererat under starten (jämfört med poängligatipset)

Eftersom SHL:s statistiksida fortsatt är ett totalt haveri och den gamla sidan inte har den senaste säsongen har jag fått skriva om en massa kod för poängligatipset, men nu när uppdateringarna börjar fungera hjälpligt igen kan jag börja sondera bland datan igen.

Jag tänkte släppa en första kamikaze-uppdatering till helgen efter cirka en fjärdedel är spelad, men redan nu tänkte jag släppa lite siffror baserat på tipset om hur spelarna förväntats producera under säsongen.

Nu blir detta lite missvisande eftersom vissa spelare är lättare att gissa än andra. Att Robin Norell därför är närmast förväntat med nästan hälften av alla tippare inom en poängs marginal är inte så förvånande. Förväntningar på poäng var väldigt låga och än så länge har det inte blivit så många poäng, men det är ju inte det han är värvad för heller.

Mer anmärkningsvärt att de två nästföljande är två mer producerande spelare i form av Emil Larsson och Samuel Johannesson som båda just nu genererar många poäng till många tippare. Det ska dock sägas att det fler som gissat helt rätt på Johannesson, men Larsson kommer att dela ut fler poäng totalt.

Filip Berglund och Ludvig Larsson ligger strax efter, och det är samma sak där. Larsson kommer att göra några få väldigt lyckliga, medan Berglund har bredare spridning på poängen bland tipset.

Det är också ett par spelare som just nu inte kommer att dela ut någon poäng eller bara någon enstaka. I fallen Hannes Björninen och Jonathan Lekkerimäki har de helt enkelt producerat långt över förväntan, men det gäller även William Wikman, Rasmus Rissanen och Gustav Backström. Tre spelare som det inte förväntas så många poäng ifrån, men det har de levererat.

Sedan finns det de som tyvärr inte kommit igång än och ligger en bra bit under förväntat. Glenn Gustafsson, Elias Ekström och Mathias Bromé är det många som förväntats sig väldigt mycket av, men det är bara Bromé som är nära att generera några riktigt poäng för några tippare.

Det är fortfarande långt kvar på säsongen och mycket kommer att hända, men det är ändå lite kul att jämföra vad alla tippare trodde och vad det blivit såhär långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *