Halvtung start för J20 i SuperElit

Halvtung start för J20 i SuperElit

Örebro Hockey J20 avslutade försäsongen på ett väldigt starkt sätt och tränare Phil Horsky kände att saker och ting började falla på plats. Nu när säsongen har kommit igång har Örebro fortsatt att spela bra, men har ”haft lite stolpe ut”. Man började mot Södertälje där man hämtade upp 2-0 till 2-2, men föll sedan på straffar.

Man fortsatte sedan mot Karlskrona som man vann till slut med 4-2 efter att man igen hämtat upp ett 0-2 underläge. Man fortsatte sedan på samma sätt mot Växjö där man efter att ha legat under med 0-2 hämtat upp till 2-2 vid full tid. Matchen gick till straffar, men där drog motståndarna det längsta strået. Två strafförluster och en seger är alltså resultatet hittills.

Horsky kommenterade den senaste matchen till Hockeymagasinet:

– Jag är jättenöjd. Naturligtvis vill man vinna varje match men jag gillar det jag sett av lagets attityd. Vi spelar disciplinerat, har ett bra boxplay och försvarsspel och är samtidigt även bra i fem mot fem. Det är små marginaler som har avgjort men det tar vi lärdom av.

Målskyttet har varit utspritt på många spelare, men namn som man också vill se i protokollet finns också där. Spelare som Anton Johansson, Samuel DugganFilip Forsmark och Glenn Gustafsson som är tänkta att de ska bidra framåt gör också det. Samtidigt har Örebro en väldigt ung backlinje som kommer att testas under säsongen och bara kommer att bli bättre och bättre.

Jonathan Frykholm vaktade kassen i den två första matcherna medan Isak Mantler tog över i matchen mot Växjö. Båda har öppnat starkt och det kommer bli en kamp om speltiden mellan stolparna. Laget som helhet kommer högst troligen att vara med och slåss om en plats i SuperElit Top 10, vilket innebär att de kommer möta de bästa lagen i Sverige i sin fortsättningsserie och samtidigt vara indirekt klara för slutspel.

Härnäst väntar back-t0-back mot Rögle 24/9 och Malmö 25/9. Den första matchen mot Rögle kommer bli tuff då de har öppnat bra med 2 segrar vid full tid och en efter förlängning. Även om det inte finns några enkla matcher har Malmö har torskat i tre raka och borde i alla fall vara ett lite lättare motstånd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *