HV71 malde ner Örebro

HV71 malde ner Örebro

Det blev ett lite försenat inlägg om matchen som gick igår. Jag skyller på att jag flyttat helt enkelt.

Matchen som utspelade sig igår såg ut ungefär som den förra lagen emellan. Den började något jämnare och Örebro hängde med skottmässigt de första tio minuterna, men efter det tog HV71 över och släppte aldrig tagit. Örebro och framförallt Julius Hudacek höll hoppet om poäng vid liv i två perioder och kämpade vilt för att hålla pucken ute ur nät.

Jag kan inte riktigt sätta finger på vad som hände mellan den andra och den tredje perioden, men HV71 kom ut ännu starkare och när Örebro samtidigt bjöd dem på ett antal lägen som var för bra gick det helt enkelt inte att hålla emot. Det första målet är väl undantaget där Hudacek nog känner sig besviken att han inte tog den. Det var inget otagbart skott.

De andra två målen var klart bättre avslut som jag inte känner att man kan lasta honom för. Frilägen av den arten och när rätt spelare får dem är mål på vilken målvakt som helst i regel. Det kändes tyvärr som att Örebros misstag straffade dem hårt idag. Efter två perioder av försvarande orkade de inte hålla uppe nivån längre och HV71 högg direkt.

Örebro hade ett nyförvärv, Lucas Lessio, som gjorde debut dessutom och även om han gav mig ett aningen lojt intryck inledningsvis rättade han min bild av honom ganska snabbt och matchen som helhet stod han ut positivt. När han kommer in i det defensiva spelet bättre och hittar lite mer kemi med Martin Johansson och Tom Wandell så kan det bli något riktigt bra av det hela.

Det var ingen av Örebros bättre matcher på senare tid, men HV71 har ett spel som Örebro inte riktigt klarar av. Det är för överväldigande helt enkelt. Det är inte effektivt, men det är svårt att stå emot när man möter över 70 skott i en match. Något pucken kommer studsa in på ett eller annat sätt.

Nu väntar en ny svår match mot Brynäs hemma i Behrn Arena. Brynäs som även de haft en imponerande offensiv på sistone, men om Örebro lyckas höja sig något från matchen igår finns alla möjligheter till poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *