En till förlust

En till förlust

Jag tror det är femte raka nu. Jag har nästan tappat räkningen tyvärr. Örebro gör åter igen två rent av bra perioder, men har svårt att göra mål. Nu lyckas de göra ett mål på ett backskott som studsar hejvilt fram till mål. Kul för Linus Arnesson att göra sitt tredje mål. Tänk om någon forward också kunde komma upp i samma siffror?

När Örebro sedan tar ledningen med 1-2 i tredje genom Tyson Spink så kändes det inte helt rättvist sett till matchbilden, men med tanke på allt Örebro skapat och gått miste om hittills kunde jag ändå acceptera det. Tyvärr blev det kortvarigt. Brynäs gjorde både 2-2 och 3-2 på flygande anfall inte långt efteråt. Lite svårt att lasta Stefan Stéen helt för dem, men visst hade det varit kul om han räddat något av dem.

Fjärdekedjan var de som jobbade fram ledningsmålet. Förstakedjan gjorde en helt OK insats och det powerplay vi fick se var inte helt kasst, men något mål blev det ju inte. Det måste sägas också att Brynäs är sämst i SHL i boxplay så jag tänker inte ropa hej än gällande det. Sallinens eftersläng i tredje perioden visar dock igen att något inte står rätt till.

Abols kedja känns tyvärr inte samspelta fortfarande. Det ser bättre ut, men det saknas kemi typ. Spinks och Harper däremot fortsätter att visa att de besitter bra samarbeten offensivt. De behöver bara sätt pucken i nät när de väl hittat till sista gubben i passningskedjan.

Det var en match som präglades av väldiga svängningar fram och tillbaka. I de två första perioderna kändes det lite som att Örebro hade ett litet övertag i spelet, men Brynäs var de som faktiskt kunde använda det till att få pucken i nät. Alla tre mål var omställningar som ledde till avslut.

Det är svårt att hålla humöret uppe just nu. Detta är tungt. Jag kan inte påstå att laget spelar urkasst rakt igenom, men samtidigt har de förtvivlat svårt att både göra mål och hålla tätt bakåt så något står så klart inte alls rätt till. Ännu en match tappad i tredje perioden.

Det kommer säkert att vända, men det får gärna göra det snart. Nu väntar Timrå på torsdag. Ett lag som man inför säsongen trodde skulle få det svårt, men så har det inte varit hittills.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *