Inför Djurgården – Örebro 24/11

Inför Djurgården – Örebro 24/11

Två ganska formsvaga lag gör upp på hovet i eftermiddag och hemmalaget Djurgården saknar sin stora fixstjärna Jacob Josefsson som är skadad, men har fått tillbaka Dick Axelsson å andra sidan. Båda lagen har en seger på sina fem senaste matcher och även om Örebro är relativt förskonade från skador, Tyson Spinks axel är fortfarande inte bra, har man både Anton Hedman och Marcus Weinstock borta med avstängningar.

Djurgården har etablerat sig ganska långt upp i tabellen medan Örebro har haft svårt att lämna bottenskiktet, och i all ärlighet kan det nog mycket väl vara så det slutar i mars för båda lagen. Senaste lagen möttes hade Eero Kilpeläinen en mindre bra match och resultatet rann iväg till hela 8-2 i tredje perioden och Henrik Eriksson stod för ett mycket sällsynt hat-trick.

Om Örebro ska kunna vinna eller ta poäng idag gäller det att hålla helt tätt, inte ta några utvisningar, för boxplay är fortsatt inte bra, och SÄTTA PUCKEN NÅGON GÅNG. De skulle behöva justera spelet för att försöka komma in på mål mer, inte för att skymma backskott, utan för att ta avslut direkt. VI har bra backar, men de dominerar över våra egna forwards just nu och det kan inte gärna vara meningen att de ska göra allt?

Skulle man lyckas få ett powerplay får vi hoppas att det fina spelet håller i sig där. Det är den starkast lysande stjärnan just nu. En stark kontrast till det svarta hål som är boxplay.

Jag hoppas på en fin insats mot ett Djurgården idag. Matchen börjar 15.15 och sänds på Cmore Live 3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *