Luleå stal alla poäng

Luleå stal alla poäng

Vi har sett det förut. Örebro ångar på, vräker iväg avslut och puckarna går alla vägar utom i mål. Ribba, stolpe, jätteräddning av målvakt, men nätet det får aldrig känna på pucken. Luleå spelar ett väldigt disciplinerat spel och alla spelarna följer modellen de tagit fram. Det gör väl Örebros spelare också med deras dito, men det känns som Luleå är snäppet värre där. Det är Bulans modell helt enkelt.

Dagens match präglades väl annars av just hur hårt Örebro fick jobba för sina mål, medan Luleå, när de väl hade chanser, fick ganska enkla mål. Det första är aningen tursamt då Sondell missar pucken först och i andraläget som då uppstår kan slå en enkel pass som serverar Olausson öppet mål. Det är andra är en volleyretur som letar sig in i krysset. Den hade lika gärna kunnat hamnat högt upp i nätet bakom mål, men han fick en perfekt träff.

När så Örebro hela tiden fortsätter att trycka på och faktiskt lyckas få in 2-2 … ja då gör Luleå 3-2 med 10 sekunder kvar av matchen när Petter Emanuelssons skottförsök slår ihop med Örebroklubba och renderar ett i stort sett perfekt skott över axeln på Kilpeläinen, som gör en bra match, men det är en extremt svår match för en målvakt då han långa stunder inte hade mycket att göra, men när det väl hände saker för honom var det farligt.

Det var ännu en sådan match. Örebro spelar bra, ser det ut som, men gör inte mål. Det är väldigt mycket backskott och helt OK med skott från slottet, men nära mål kommer man inte riktigt. Samtidigt fortsätter läcker spelet med en mindre på isen något fruktansvärt. Det i kombination med lite väl många utvisningar är inte hållbart.

Nu väntar istället Djurgården senare idag. Det är ingen enkel nöt att knäcka, men med Josefsson borta finns det kanske en liten chans ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *