Utspelade av Djurgården

Utspelade av Djurgården

Jag behövde lite tid att smälta matchen, men också se den bitvis igen för att verkligen säkerställa att det jag kom ihåg också faktiskt hände, och det gjorde det. Örebro blev stundvis förnedrade av Djurgården. Sundblad pratade om att ta ner farten på motståndarna och det misslyckades kapitalt. Djurgården hann göra både ett, två och tre mål innan Örebro verkligen fick det att stämma. Då fick man äntligen fatt på motståndarna.

Tråkigt nog ska det väldigt mycket till för att man ska kunna göra tre mål på Djurgården och med Örebros svaga målskytte känns det som en bragdartad bedrift, och det visade sig också övermäktigt.

Faktum var att Djurgården lyckades göra 4-0 också innan Örebro först i tredje perioden fick hål på Adam Reideborn. Det genom ett stenhårt direktskott av Marcus Björk i powerplay. På hans födelsedag dessutom. Det kanske kan ge honom tillbaka en del av det självförtroende han hade inledningsvis. Kul att powerplay också fortsätter leverera antar jag.

Örebro må ha saknat Anton Hedman och Marcus Weinstock, och det är klart de hade gjort skillnad, men frågan är om det hade varit tillräckligt. Örebro kom undan lätt i lördags.

Även om den bedrövliga starten på matchen omvandlades till något bättre kan man givetvis förstå de som skriker efter förändringar. Jag har dock min fasta övertygelse att ett tränarbyte i sig är att bara kasta bort pengar till ingen nytta. Tränarbyten har visat sig om och om igen inte ge någonting för laget, mer än dubbla löner förstås.

Sundblad verkar ha spelarnas förtroende och det som behövs är en förändring av spelet. Örebro behöver komma in på mål, ta fler farliga avslut och inte förlita sig så mycket på backarna som man gör idag. Det är för ineffektivt och är en bidragande orsak till varför laget ligger där det gör.

Med det sagt är det inte spelare som står framför mål och styr in backskotten jag frågar efter. Det vore att cementera en redan dålig strategi. Det handlar om att söka passningar in mot spelare som letar ytor framför målvakten.

Nu sparkade HV71 sin tränare och kommer i och med det att också förändra sitt spel som en förlängning av det. HV71 lider av problem liknande de Örebro gör. Det skjuts från fel ställen. Om de faktiskt gör ändringar i spelet som leder till att de kommer in på mål mer ja då var det kanske rätt att sparka tränaren då han inte verkade kunna klara av detta, men de kommenterar jag läst hittills från den nye tränaren gör mig skeptisk till vad de ska göra.

Oavsett tror jag att spelmässiga förändringar som borde ge bättre resultat är möjliga och det återstår dessutom över hälften av matcherna. Örebro ligger inte bra till i tabellen, men den är inte ohjälpligt efter heller. Visst vore det kul med slutspel, men det gäller att vara realister också med det material laget har att arbeta med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *