Sur förlust mot Frölunda

Sur förlust mot Frölunda

Det var en ganska fartfylld match med två lag som spelade bättre i sina respektive offensiva zoner än i de egna. Både Frölunda och Örebro lyckades ganska bra i sitt höga tryck och vann många gånger puck högt upp i banan, men hade mer problem när pucken kom ner i den egna zonen. Det var två ganska lika lag på så vis, men Frölunda hade ett vassare kortpassningsspel som gjorde att de kom närmare in på mål än Örebro gjorde.

Det stod 1-1 efter första och 2-2 efter andra, och det kändes ganska rättvist ändå. Frölunda hade skapat något mer, men Örebro var ändå med i matchen. I den tredje inledde Örebro bra, men Frölunda kom tillbaka och det vägde fram och tillbaka i matchen utan några riktigt heta chanser. Bröderna Spink och Daniel Viksten hade haft en ganska tuff match fram tills nu, men hade ett riktigt monsterbyte som avslutades med att Viksten missade nästan öppet mål.

Frölunda vände sedan på spelet och gjorde 3-2 i anfallet efter. Det kändes ganska bittert i det läget och även om Örebro kanske fått med sig någon poäng för mycket i någon tidigare match borde de kanske fått med sig en poäng här i alla fall. Det jämnar ut sig med tiden med andra ord. Efter fyra raka segrar känns det givetvis tråkigt att bryta trenden, men laget gjorde ändå en OK insats. Det var inte deras bästa match, framförallt defensivt, men ändå ingen direkt dålig insats.

Örebro var i allra högsta grad med i matchen och tryckte tillbaka Frölunda under perioder. Marcus Weinstock firade 100 poäng i SHL och han såg till att tacka kedjekamraten Libor Hudacek för det. De två hade en riktigt bra kemi denna match. Joakim Andersson har lyft den kedjan ett snäpp sedan han kom tillbaka. Lite synd att andra kedjor inte kom upp i nivå och kunde bidra på samma sätt.

Det är bara svälja förlusten och gå vidare på nästa match. HV71 väntar härnäst på torsdag. Även det en bortamatch innan det är dags för Supportermatchen hemma mot Färjestad på lördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *