Kaffe, kaka, femte raka!

Kaffe, kaka, femte raka!

Hockeygudarna ler mot Örebro… eller nja, nu vill jag absolut inte tillskriva någonting till någon högre makt utan det är helt och hållet laget Örebro Hockey som visat på ett disciplinerat och stabilt spel som plockat denna och föregående segrar. Man har på ett imponerande sätt kommit ihop som lag och lyckats tvätta bort många dumma utvisningar och samtidigt täta till bakåt.

Jhonas Enroth imponerar på sitt sätt, men det gjorde även Stefan Stéen med två mycket fina insatser i matcherna innan som var stor del i de två segrarna mot Djurgården. Det gör det lite svårare att utvärdera Enroths insatser då han dräller något jävulskt med pucken ibland, men han håller å andra sidan puckarna ute ur nätet och det är ju faktiskt allt som betyder något i slutändan. Hans räddningsprocent är nästan utanför skalan just nu: 95,18%.

Den magiska fjärdelinan gör åter igen en suverän insats och är i allra högsta grad bidragande till segern även om de inte var delaktiga i något mål denna gång. Istället var det Anton Hedman som var på rätt plats (nära mål) vid rätt tillfälle (HV-back och HV-målvakt kör ihop) och kan slå in pucken i öppen kasse.

Matchens delikatess stod sedan Marcus Weinstock för när han serverade en sopren Stefan Warg som kunde slå in 2-0 till Örebro nära stolpen. Gunnarsson hann nästan över, men det var fortfarande en ganska stor glipa som Warg kunde pricka invid stolpen. Warg stod för en annars bra insats och han börjar växa in i spelet alltmer. Desamma kan man säga om Rasmus Rissanen som förtjänar beröm efter dagens insats, speciellt med tanke på hur kritisk jag varit mot honom innan.

Mora tvålade dessutom till Brynäs så det bara sjöng om det, men tyvärr kunde inte Timrå hantera Linköping, vilket innebär att det är fortsatt fem poäng och många måls skillnad till play-in. Slutspelsdrömmen lever i allra högsta grad, men den blir svår att nå om Linköping nu börjar vinna igen. Brynäs känns som ett totalt haveri i dagsläget så de ska nog vara glada att de har så många poäng redan att Mora inte borde hinna ikapp.

Nu väntar Frölunda på torsdag och sex raka är väl för mycket begärt. Eller?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *