Inför HV71 – Örebro

Inför HV71 – Örebro

Ny match. Nytt bortamöte mot riktigt kvalificerat motstånd. HV71 har inlett säsongen 2017/18 riktigt starkt, men har varit lite på tillbakagång på senaste. Tre förluster på de fyra senaste varav den enda segern kom mot Frölunda som Örebro mötte senast. Ett Frölunda som då fortfarande höll kvar vid sitt gamla spel som inte riktigt fungerade.

I lördags tappade man storstjärnan Martin Thörnberg som blir tvungen att operera knät och har även Bill Sweatt på skadelistan (ljumsken). De har även småskavanker på spelare som Jakob CederholmLinus Söderström och Sebastian Wännström, men dessa kan eventuellt spela trots det. Christoffer Persson var borta en tid med hjärnskakning, men ska vara fit for fight igen. Pierre Engwall är också borta en längre tid med brutet nyckelben.

I Örebro vilar eventuellt Joakim Andersson för att han inte ska få nya bakslag. Han behöver få tid att matchas in ”lagom” för att kunna bidra maximalt till laget utan att gå sönder igen. I övrigt har Daniel Viksten vilat från någon träning, men även där är det fråga om att inte slita för mycket på honom. I övrigt inget allvarligt, men det kommer nog att ske en del rotationer.

Jag misstänker att Christopher Mastomäki går upp tillsammans med Marcus Weinstock och Libor Hudacek igen och det släpper in någon av Filip Ahl, Glenn Gustafsson eller Johan Wiklander i laget igen. Wiklander är den som varit längst borta och det känns inte otroligt att han skulle få chansen nu att visa att han ska vara med och slåss om en plats. Annars lär spekulationerna om hans vara eller inte vara fortsätta är jag rädd.

Örebro har sagt sig vara rejält revanschsugna efter en godkänd insats borta mot Frölunda där man inte fick med sig några poäng hem. De vet att de kan bättre och mot HV71 kommer de att möta ett väldigt duktigt lag som tycker om att skjuta mycket och komma med fart.

Mittmedia och Hallpressen slår på stort med uppsnack inför matchen som börjar redan 17:45 och om man är PLUS-kund går att se här. Matchen sänds på Cmore Fotboll (jo det är säkert) och sändningen börjar 18.30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *