Inför Köln, Rögle och Lugano

Inför Köln, Rögle och Lugano

En match avverkad, sju återstår. Den första matchen mot AIK slutade i förlust med 4-2 och gav kanske som mest en ledtråd om vad vi kan förvänta oss under säsongen. Under slutet av andra perioden fick vi se ett spel med bra press och bra tryck mot motståndarna, men tyvärr hade perioden inletts med att AIK haft det mesta av spelet. Det var lite svängigt kan man säga.

Samtidigt som det upplevs att vi har bättre och mer spelskickliga backar kändes det inte som att försvarsspelet riktigt klaffade. Det kan ju bara vara en fråga om att spela ihop sig, och om Viktor Ekbom inte riktigt hänger med när Lukas Pilö är lite sådär fräck som en junior kan vara kan jag kanske förstå, men jag förväntar mig ändå att det ska bli bättre.

Det kommer vara en stor trupp som reser ner och det kommer säkerligen vara en del variation i uppställningarna från match till match. Det som verkar mer eller mindre säkert dock är att vi kommer efter nästa ett och ett halvt år sedan han blev officiell få se Joakim Andersson spela i den rödvita dressen. Han har sett väldigt pigg ut på träningarna och det ska bli riktigt kul att se honom spela.

Även Daniel Viksten lär dyka upp i laguppställningen igen samtidigt som jag hoppas att Jere Sallinen och Libor Hudacek ska åter vara redo för spel efter sina småskavanker. Som lite målvaktsnörd ska det så klart bli extra kul att se Eero Kilpeläinen debutera i målet. Han kommer att bli oerhört viktig under säsongen och en bra start skadar knappast. Framförallt matchen mot Rögle kanske kan ge oss en bättre bild av var laget står. Rögle har varit en svår motståndare för Örebro genom åren.

Örebro har tränat hårt och mycket. Niklas Sundblad har drillat truppen ordentligt och när säsongen kör igång ska laget vara ordentligt förberedda. Om de skulle ta sig till slutspel vore det en bedrift, men det verkar ändå som att man går in med målsättningen om att försöka ta mycket poäng i inledningen av säsongen och sedan jobba för att hålla sig över strecket. Sedan får vi se vilket av strecken det blir fråga om.

En tredjedel in på säsongen brukar tabellen ha satt sig något, brukar de säga.

Samtidigt går jakten på en spetsback vidare, men utbudet inom rimlig budget är obefintligt. Om Niklas Johansson lyckas göra ett nytt superfynd likt det han gjorde med Daine Todd får vi nog skicka honom en bukett med hockeyklubbor, eller blommor om han gillar det bättre. Det är ingen enkel uppgift och sannolikheten att det inte kommer till någon mer spetsback är nog hög.

NA sänder samtliga tre matcher, men det krävs som sagt att man är pluskund. Första matchen hittar ni här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *