Ny övertidsseger mot Linköping

Ny övertidsseger mot Linköping

Det började rent ut sagt bedrövligt med två utvisningar på mindre än tre minuter och 0-1 i baken innan man knappt hunnit värma upp favoritplatsen i soffan. Örebro fick dessutom en straff under den första utvisningen efter att Christopher Mastomäki blivit hakad i fritt läge. Varför just han sedan lade straffen vet jag inte, men det ska bli intressant att höra om Sundblad vill utveckla det. Han är ju ingen utpekad straffskytt direkt och straffen var väl inte heller något som går in i historieböckerna.

Jag var måttligt road efter den inledningen, men humöret vände uppåt ganska snabbt ändå måste jag säga. Örebro reste sig ordentligt och jag blev ganska imponerad över hur fint Olsson, Gustafsson och Wandell hittade varandra. Enkla, korta fina pass i offensiv zon. Gillar sånt. Sedan hade de kanske gärna fått komma till lite mer, men de hade helt klart farligheter som kom av deras samspel.

Kvitteringen kom sedan mot slutet av perioden efter att Örebro jobbat till sig ett powerplay. Tom Wandell tog pucken i egna händer, körde solo från egen zon och lyfte in 1-1 som om det vore det enklaste i världen. Den mannens skridskoåkning är så vacker att man nästan börjar ifrågasätta vissa saker om sig själv.

Örebro fortsatte spela bra i andra perioden, men Linköping skulle åter ta ledningen efter att Nick Sörensen kunde lyfta in en retur på ett backskott. Rodrigo Abols tappade tyvärr bort honom lite där. Det dröjde dock inte alltför länge innan Örebro lyckades kvittera igen. Denna gång genom Aaron Palushaj som frispelades av Jere Sallinen. Palushaj bröt igenom två backar och lyfte retfullt enkelt in 2-2.

Men det varade inte värst länge det heller. Efter att Viktor Lodin och Jere Sallinen kört ihop vid offensiv blå, en Linköpingsspelare drog i Lodins klubba så han verkade hamn i Sallinens åkbana, som dock var aningen märklig, och Linköping kunde sedan snabbt vända på spelet och en frispelad Jimmy Andersson gjorde inga misstag. Andersson var också den som spelade fram till Adam Brodeckis ledningsmål i första perioden.

Örebro drog på sig en radda med utvisningar matchen igenom, men som tur var lyckades inte Linköping riktigt få sitt powerplay till samma nivå igen som de hade i inledningen av matchen.

I tredje perioden hann det inte gå många minuter innan Örebro skulle få chansen i powerplay igen och de lyckades skapa bra tryck mot kassen där. Aaron Palushaj lyckades snappa upp en lös puck efter att en hög med spelare bildats framför målvakten och kunde lyfta in pucken i första krysset. Riktigt fint, och kvitterat för tredje gången.

I förlängningen så tog sedan Linköping hand om pucken ganska länge och spelade runt i laget utan att egentligen skapa någonting. När de sedan gav bort pucken till Örebro så var det rakt skott, raka in retur och bonuspoäng till Närke. Jordan Boucher blev omkramad av hela laget efter den sköna segern.

Eero Kilpeläinen stod för en stabil insats i målet och var nog lite extra glad över att han fick vinna igen. Han har spelat bra en period nu, men inte fått vinna så mycket.

Nu väntar Luleå hemma på torsdag. Ett Luleå som går som tåget och senast lagen möttes var det ungefär 10 skott på mål totalt efter första perioden. Dessa lag tar ut varandra spelmässigt. Vi får väl se om det upprepar sig på torsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *