Inför Luleå – Örebro

Inför Luleå – Örebro

Jag kan tycka det är aningen märkligt planerat att SHL sparkade igång förra lördagen och sedan väntade nästan en vecka med att spela nästa match. Må så vara, men de ska ha en eloge för att lyckats hålla omgångarna nära på kompletta. I lördags spelades sex matcher och ikväll är det hela sju matcher!

Det är Luleå som står för motståndet och om Örebro-spelarna inte blir helt svimfärdiga av det nya introt de spelar där uppe ska det nog kunna bli en riktigt tät och härlig match. Det kommer troligen bli en annan matchbild än mot Mora då Luleå framförallt har bättre backar och en jämnare forwardsuppsättning.

Det fanns nog en och annan Luleåsupporter som jublade när HockeyNews rapporterade att Isac Lundeström var på väg tillbaka till Luleå, men det har sedan dess dementerats. Örebro behöver alltså inte oroa sig över honom ikväll, och kanske inte heller framöver.

Som bekant saknar Örebro ett par stycken centrar, Rodrigo Abols och Christopher Mastomäki mest påtagligt, men också den tänkta första/andracenter som laget saknat en längre tid. Som det ser ut nu verkar ingen av dessa tre kunna stärka upp truppen inom det närmaste. I övrigt är det bara Eero Kilpeläinen som inte är med i laget eftersom hans barn varit magsjuka. Han själv ska vara OK sägs det, men klubben riskerar ingenting efter förra säsongens spyfest.

Anton Hedman återvänder till Luleå som han fick lämna mot slutet av förra säsongen. Han har fått ett ordentligt lyft i Örebro från att ha varit ganska oönskad i Luleå. Han själv säger dock till NA att han inte känner något speciellt inför mötet, men att det ska bli roligt att se bekanta ansikten igen.

Luleå å sin sida får tillbaka ett par spelare och stod för en stark vändning senast mot Brynäs. Ett mål i baken vändes till en stabil 3-1-seger och jag tror inte det är många som har Örebro som favoriter inför kvällen även om Örebro också stod för en stabil insats borta mot Mora.

Jag tror det kommer att bli en tät och fysisk match och även om mycket pekar på en målsnål historia vågar man inte riktigt påstå att det blir så såhär tidigt på säsongen. Örebro gör inga ändringar från förra matchen utöver målvaktsbytet som ändå verkade vara planerat samt att Viktor Lodin är tillbaka från sin huvudskada och tar rollen som 13:e forward.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 4.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *