Örebro straffade Luleå

Örebro straffade Luleå

Som väntat blev det en tillknäppt match och att det stod 0-0 efter första perioden chockade nog ingen. Luleå öppnade starkt som sig bör på hemmais och hade bra tryck mot Örebro i inledningen, men fick inte till något riktigt. Örebro hade istället en bra sekvens mot slutet av perioden där Luleå fick svårt att lämna zonen.

Antalet skott på mål var extremt få och så skulle det fortsätta matchen igenom. Det skulle krävas ett friläge där Emil Larsson fick komma fri mot Stefan Stéen för att pucken skulle få känna på nätet. Örebros backar sov lite middag där.

Örebro gav dock inte upp utan man lyckades kvittera sex minuter senare när Shane Harpers misslyckade skott blev en lysande passning till Aaron Palushaj som kunde vända runt Joel Lassinantti och kvittera för Örebro. Det stod sig sedan perioden ut. Luleå var aningen bättre , men inte tillräckligt mycket bättre för att riktigt kunna göra något.

Örebro drog på sig ett antal utvisningar av tveksam kvalité matchen igenom i tredje perioden skulle de straffa sig. Pånyttfödde Jack Connolly lyckades överlista Stéen och åter ge Luleå ledningen. Örebro fortsatte kämpa på och det skulle inte vara förgäves. Med halva perioden spelad hittade Kristian Näkyvä nätet från blå. Marcus Weinstock levererade en perfekt skymning och gjorde jobbet väldigt svårt för Lassinantti.

Det stod sig sedan matchen ut och förlängning väntade. Luleå hade flest riktigt farliga lägen under matchen, men även Örebro hade några utan att kunna få in pucken. Väl när en poäng var säkrad kändes Örebro som aningen vassare och hade mest puck, men båda lagen var disciplinerade och det hände inte överdrivet mycket.

När det blev dags för straffar klev så flera Örebroare fram och levererade flera riktigt vassa straffar. Marcus Björk får dock priset som kallast på plan när han satte sin straff genom att lura brallorna av Luleå-målvakten och lyfte in pucken i mål. Den straffen blev också avgörande eftersom Stéen räddade straffen efter.

Två poäng tar Örebro med sig hem och det ska man vara nöjda med. Även en poäng efter matchbilden var fullt godkänt. Nu hoppas jag att Tom Wandell inte dragit på sig något. Han fick sig en konstig smäll en bit in i matchen och matchades samtidigt ganska tufft mot slutet av matchen.

Kedjan med Spink, Spink och Boucher växer för varje match och kan nog bli bra med tiden. Bouchers fart börjar komma till allt större nytta och det märks att bröderna tagit kliv från förra säsongen.

Nu väntar första hemmamatchen på lördag. Ett vasst Djurgården står för motståndet och då får äntligen Nick Ebert göra debut. Vem han petar av backarna får vi se, men gissningsvis är det Backström. Lite synd kanske för han har öppnat bra såhär långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *