Sallinen ledde Örebro till seger mot Mora

Sallinen ledde Örebro till seger mot Mora

Då var SHL igång igen och det började för Örebros del med en ytterst viktig bortamatch mot Mora. Båda lagen är tippade långt ner i tabellen, Mora längre ner än Örebro, vilket gör alla poäng i dessa möten ytterst viktiga, och det kändes kanske lite i matchen också.

Örebro inledde precis enligt plan med ett högt tryck och jagade backar precis som Sundblad instruerat. Lagen turades om lite med pucken under de första minuterna, där Mora rent av kanske hade de bästa chanserna, men det var först när Shane Harper stack upp och gav Anton Hedman ett läge nära mål, vilket sedan ledde till att Jere Sallinen kunde skicka pucken i mål, som det skulle hända något på måltavlan.

Örebro skulle under matchen visa på riktigt fint spel i powerplay, över all förväntan i alla ärlighet. Som det sett ut på försäsongen trodde jag inte att Örebro skulle kunna klara av att skapa denna press under säsongen, men det första skulle bli resultatlöst detta till trots. Det gav dock hopp om mål.

Det skulle också komma i andra perioden när Linus Arnesson skickade in pucken bakom en skymd Christian Engstrand. Arnessons första SHL-mål för övrigt. Jag tror han verkligen längtat efter det. Anton Hedman gjorde ett exemplariskt jobb framför mål.

Tyvärr skulle Mora reducera till 2-1 vid en avvaktande utvisning senare i andra perioden, men direkt efteråt skulle Aaron Palushaj presentera sig på allvar genom att bryta in på mål och lyckas lobba pucken i ribban, men lite oturligt gick den inte in. Nu var Tom Wandell påpassligt på plats och kunde raka in 3-1 så ingen sorg över det.

Mattias Bromé var tyvärr inte färdig för denna kväll. Med bara fyra minuter kvar av matchen lyckades han styra in sitt andra mål för kvällen. Pucken verkade ta en lite märklig bana in bakom Kirpeläinen, men det var inget snack om att det var mål. Fram tills dess hade Mora tryckt på ganska bra för att få till en reducering, men Örebro hade försvarat sig hyfsat.

Efter mål klev Örebro på lite bättre igen, men med strax under två minuter kvar fick Mora till en tekning i offensiv zonm, tog time-out som sig bör och drog målvakten för en chans att spela sex mot fem. Då klev kapten Sallinen fram och som den finska pansarvagn han är tar pucken ur zon, jobbar sig förbi flera Mora-spelare och serverar Anton Hedman öppet mål.

Nu utgick Christopher Mastomäki efter halva matchen och in kom Anton Johansson istället. Jag hoppas att Mastomäki är OK för det råder lite brist på centrar i Örebro just nu. Ingen skugga ska falla på Glenn Gustafsson som fick tar rollen som center i hans frånvaro, eller Johansson som kom in då. De gjorde båda livet surt för Mora-spelarna genom sitt riviga spel.

Örebro tog tre viktiga poäng mot Mora och båda topplinorna producerade, samtidigt som de andra två linorna gjorde en solid insats. Det kommer blir svårare mot Luleå i nästa match på torsdag, men nog finns det goda chanser för poäng även där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *