Inför Luleå – Örebro 28/11

Inför Luleå – Örebro 28/11

Det känns konstigt att behöva skriva toppmöte om och om igen, men jag får väl börja vänja mig nu när Örebro ändå verkar stabiliserat sig i toppen av tabellen. Nu väntar tabelltrean Luleå och det är ett lag som inger respekt med ett lagbygge väldigt likt Örebros. Det finns många jämna kedjor och lite spets i form av Örebro-ryktade Robin Kovacs.

Luleåfans vill säkert att jag också ska nämna de nya finländarna Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen samt Niklas Olausson så klart, men jag tycker väl att alla tre borde vara jämnare och producera lite mer för att riktigt räknas som spets. De har så klart kvaliteter och man får inte lämna den utan uppsikt, men jag undrar om man verkligen är helt nöjd med poängproduktionen på dessa tre?

Örebro har lite mer offensiv spets, men Luleås defensiv är samtidigt riktigt bra. Låga odds på få mål är ingen avancerad gissning.

Örebro saknar fortsatt Rasmus Rissanen som inte beräknas vara tillbaka nästa vecka någon gång. Det är ett ordentligt avbräck, men som Warg spelade i matchen mot HV71 känner jag ändå att Örebro har en vettig ersättare för stunden. Fortsätter han på samma sätt kan man fortsätta sitta ganska lugnt i båten.

Luleå verkar kunna ställa upp med samma lag som senaste matchen.

Matchen i matchen blir så klart den mellan Dominik Furch och Joel Lassinantti. SHL:s troligen två bästa målvakter. Och så klart kommer en del fokus att ligga på just Kovacs som Aftonbladet fortsatt hävdar att han är klar för Örebro.

Matchen börjar 19.00 och sänds på Cmore Live 5 om man inte råkar befinna sig i Luleå ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *