Stolpe ut mot stabilt Luleå

Stolpe ut mot stabilt Luleå

Det var en första period med hela fem utvisningar, varav Luleå tog fyra, och det ryckte sönder spelet något, och det gav nog även en lite skev bild av spelet för nog såg det ut som att Örebro skulle kunna spela hem detta. De hade betydligt fler riktigt heta chanser och spelade överlag rätt bra faktiskt. Det fanns ordentligt med hopp inför andra perioden.

Det tog inte alltför lång tid heller in i andra perioden innan Daniel Muzito-Bagenda kunde snyggt spela fram Jordan Boucher som tågade förbi backarna, fintade bort Joel Lassinantti och kunde äntligen göra sitt första mål för säsongen. Det verkade som att det väckte björnen för andra perioden gick sedan tveklöst till Luleå. Inte bara spelmässigt utan de lyckades också göra tre mål.

Det första var en bjudning från Jordan Boucher på offensiv blå som lämnade Stefan Warg i en extremt otacksam situation med två av Luleås skickligaste forwards. Låt säga de spelade bort Warg utan större bekymmer och kunde spela över Arntzen i nästa skede. Det andra var ett backskott som tog på en byxa och in, och det tredje ett backskott i axeln på Arntzen och sedan på Irving som sedan inte lyckas får kontroll på den studsande pucken utan istället stöter in den i eget mål.

Den tredje perioden hoppades man sedan att Örebro skulle komma ut och försöka vända på detta, men Luleå stängde ner matchen effektivt och tog rent av över spelet på ett effektivt sätt. Det var bitvis imponerande hur de lyckades hämma Örebros spel. Örebro tog sedan målvakten ganska tidigt efter man lyckats etablera tryck, men som så många gånger innan (för alla lag) gav det bara ett mål i baken.

Jonas Arntzen fick chansen i kassen och han gjorde en riktigt bra match. Han kunde inte göra värst mycket på något av målen och han tog verkligen allt annat. Luleå hade kvalificerade chanser också och han höll verkligen tätt för allt Luleå kastade på honom utöver de tre väldigt otacksamma målen han fick släppa in.

Jag tycker också Ludvig Rensfeldt förtjänar nämnas. Han var riktigt bra både framåt och bakåt. Barklund fortsatte också att spela bra och avslutade matchen med att pricka stolpen när han stötte fram bra. Örebro hade nog behövt Rasmus Rissanen för att kunna vinna en sådan här match för Warg kunde inte upprepa den bättre insatsen från senast.

Förstakedjan visade också att de är farliga, men precisionen och effektiviteten fanns inte där. Stoa hade flera riktigt farliga skott, men pucken ville inte in.

Det var bara en sådan där match där man får acceptera i slutändan att motståndarna hade allt på plats, även lite tur, och man får helt enkelt gå vidare till nästa.

Nu väntar Djurgården, som slog Leksand ikväll, på lördag, men annars bjudit på väldigt ojämna insatser över säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *