Nytt bottennapp av Örebro

Nytt bottennapp av Örebro

Trenden som inleddes under sista perioden mot HV71 står i sig två matcher senare. Örebro klarar inte av att värja sig mot lag där det finns en tydlig spets utan de egna misstagen blir helt enkelt alltför kostsamma. De räcker inte till och det känns lite som att motståndarna ibland spelar på en annan nivå.

Kvällens match mot Linköping var ändå hyfsat jämn spelmässigt, men med den stora skillnaden att motståndarna gjorde mål på sina chanser. Det var samma sak mot Brynäs. Det är inte så att de blir totalt utspelade av sina motparter utan ifråga om avslut och skott hänger de med. De skapar chanser även om de inte kanske är lika farliga.

Den stora skillnaden har varit att de andra gör mål. Det gör inte Örebro. Det fina försvarsspel som kom med tränarbytet vacklar rejält mellan varven och det går inte riktigt att känna igen laget bitvis. Lagmaskinen och samspelet finns inte riktigt där.

Lucas Lessio fortsätter att visa upp ett fint offensivt spel med snabba fötter och skottvilja. Tyvärr ligger han på fel sida om bedömningsnivån och drar på sig onödiga utvisningar också. Det finns med andra orden ordentlig baksida till det han ska bidra med främst. Jag hoppas det ändrar på sig annars känns det som en tveksam värvning inför nästa säsong.

Tråkigt för Axel Brage att komma tillbaka, direkt få chansen i mål och får släppa tre puckar omgående. Det var två bra avslut och en soloåkning som inte borde få hända och det är lite svårt att lägga skulden på honom för dessa mål, men samtidigt behöver Örebro en målvakt som räddar dem. Julius Hudacek kom in istället i andra perioden, men eftersom Örebro inte lyckades göra några fler mål, än den retur som Martin Johansson redan rakat in i powerplay, gjorde det liten skillnad.

Nu hade Örebro fortsatt tur med övriga resultat då Karlskrona och Rögle torskade samtidigt som Djurgården ”bara” tog två poäng mot Luleå. Nu väntar en riktig ödesmatch mot just Djurgården på lördag. Tre poäng är det enda som räknas för att kunna nå den där play-in-platsen de pratat om.

Sundblad har en del att jobba med. Slutspelståget går snart om detta fortsätter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *