Seger i förlängningen mot Brynäs

Seger i förlängningen mot Brynäs

Örebro inledde matchen mot Brynäs på ett sätt som fick en att vilja köra ner ansiktet i kudden och inte ta upp det igen. Det var en hemskt låg nivå på Örebros spel och Brynäs verkligen gled igenom Örebros försvarsspel som om de mötte uppställda koner. Det var dåligt på ett sätt som man inte ser så ofta i SHL.

Det resulterade i 2-0 ganska omgående, men lyckligtvis skulle det stanna där. Det var inte bara utespelarna som var vilsna, Julius Hudacek fortsätter att ge ett väldigt svajigt och osäkert intryck. Hans högstanivå finns där fortfarande, men han gör misstag man inte är van att se från honom.

Den andra perioden var klart jämnare lagen emellan och Örebro skulle äta sig in i matchen genom mål av Tom Wandell med en man mindre på isen och Marcus Weinstock efter att Brynäs lämnat honom helt ren i egen zon.

Det var kanske inte helt rättvist sett till hela matchen, men Brynäs verkade aningen ointresserade mellan varven och Örebro tog till vara på det. Tyvärr skulle det inte stå sig utan bekantingen Ryan Gunderson skulle göra sitt andra mål för matchen och ge Brynäs ledningen med 3-2 i powerplay innan den andra perioden hann ta slut.

Örebro fick med sig ett powerplay tidigt i den tredje perioden och det skulle bara dröja 10 sekunder innan Bobbo Petersson kunde skicka in pucken i krysset från blå. Matchen var kvitterad och efter det följde inte det roligaste spelet man sett på en hockeyrink. Det var två lag som absolut inte ville förlora och på grund av det blev det inte heller några fler mål.

Matchen gick till förlängning och där var Gunderson en stolpträff ifrån att att fullborda sitt hat-trick. Istället vände Örebro på spelet och stunden senare serverade Libor Hudacek Peter Andersson i slottet som drog till direkt med allt han orkade. Pucken smet in via målvakten och Örebro kunde plocka hem extrapoängen, vilket var extra nödvändigt ikväll eftersom Leksand körde över Linköping.

Om Örebro bara hade inlett matchen bättre och inte släppt två enkla mål hade det kanske kunnat bli tre poäng idag. Låt oss hoppas de är med från start på lördag när de åker till Jönköping. Det kommer inte att bli någon enkel match där nere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *