Inför Örebro – Djurgården

Inför Örebro – Djurgården

Första hemmamatchen hägrar och ingen kan ha missat att Nick Ebert är tillbaka i stan. Det blir hans debut för Örebro denna säsong och det blir dessutom hemma inför en troligen fullsatt Behrn Arena.

Örebro har inlett säsongen väl godkänt med två segrar och fem poäng på två bortamatcher. Mot Mora var Örebro det bättre laget, men hade också lite tur med mål i rätt skeden av matchen. Mot Luleå var det mer en krigarseger där Örebros straffskytte blev avgörande till slut.

Nu väntar Djurgården som har en seger och en förlust såhär långt in på säsongen. Det blev knappa 1-2 mot Frölunda och sedan 5-2 mot Rögle. Djurgården får fortfarande ses som favoriter inför kvällens match där man har ett starkare lag på pappret och var ganska omöjliga för Örebro under förra säsongen. Nu saknar de Andreas Engqvist som läkarna tvingar att vila efter en ”kollision” med Rögle-backen Daniel Bertov. Med hans skadehistorik kan jag förstå att läkarna sätter ned foten.

Nu verkar hemvändaren Jacob Josefsson vara i gott slag, men Engqvist kommer fortfarande att saknas. Örebro å sin sida saknar två centrar i form av Christopher Mastomäki och Rodrigo Abols. I deras ställe har Jere Sallinen och Glenn Gustafsson hoppat in i mitten i varsin kedja och Viktor Lodin får chansen som extraforward i fjärdelinan och Anton Johansson blir extraforward.

Matchen kommer måhända vara lite lik den mot Luleå med två lag som kan försvara sig bra, men Djurgården är klart vassare offensivt. Örebro behöver se upp med deras snabba forwards och hålla tätt bakåt om det här ska gå vägen.

Eero Kilpeläinen är tillbaka i kassen efter att ha fått stanna hemma en period då han haft magsjuka i familjen. En monstermatch hade varit önskvärt och kan nog behövas för att Örebro ska kunna vinna eller plocka poäng ikväll.

Matchen börjar 18.00 och sänds på Cmore Hockey. Självklart är det kvällens match när alla Örebroare är i arenan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *