Svag insats gav noll poäng mot Djurgården

Svag insats gav noll poäng mot Djurgården

Det stod 2-1 till Djurgården efter första perioden och det kändes rent av lite i överkant. Det var en jämn period där besökarna kändes aningen ofokuserade samtidigt som Örebro kändes lite övermodiga på sina ställen. Det var med andra ord ingen perfekt spelad period från något lag, men ändå jämnt och ganska underhållande.

Anton Hedman gav Örebro ledningen där han rakade in en puck som dansade på mållinjen efter skott från Nick Ebert. Bästa möjliga start ungefär. Örebro hängde med hyfsat i skridskoåkningen och det kändes ändå rätt OK som hemmasupporter. Sedan gjorde Djurgården 1-1 och sedan 2-1 innan perioden var slut. Båda målen kändes som svagt försvarsarbete och framförallt det sista målet något som Kilpeläinen kanske borde kunnat mota.

Efter period pausen kändes det lite som att Djurgården fått känna på en rejäl hårtork i omklädningsrummet för det kändes som en helt annan skärpa från dem. De tog ett större ansvar defensivt och var väldigt noga med i stort sett allt de gjorde. Det var en nivå där varje spelare kändes som att de tog uppgiften på 100% allvar och inte skulle ge bort någonting i onödan.

Jag kan tyvärr inte säga att jag känner samma sak om Örebros insats sett över tre perioder. När Djurgården stängde till blev Örebrospelarna frustrerade och de fick inte riktigt tag på spelare eller puck. Efter att de inte lyckats göra mål i fem-mot-tre och Djurgården sedan gör 3-1 gick luften ur spelarna och den onda spiralen bara fortsatte.

I den tredje kändes det som ett lag som stod upp mot ett gäng spridda spelare som alla ungefär spelade åt samma håll med ungefär samma spelidé, men inte synkroniserat och det känns tveksamt att alla backar verkligen förstod vad deras uppgifter bestod av denna match. Efter två väldigt bra insatser på bortais kanske spelarna var lite väl uppe i varv och trodde det skulle gå lättare än vad det gjorde.

Djurgården är ett betydligt bättre lag än Mora och Luleå, och att tro att man inte behöver göra allting fullt ut mot ett sådant lag … då kommer man att förlora.

Kalle Olsson var +1, medan Glenn Gustafsson, Anton Johansson (som spelade även om SHL inte uppger någon istid på honom) och Viktor Lodin var 0/0. Det är fullt godkänt av en fjärdelina. Enda kedjan som faktiskt höll rent i matchen. Övriga tre linor läckte bakåt, men Anton Hedman lyckades vara inne på två mål framåt också så han klarar av att spela +/-0 till slut.

De andra tre linorna läckte alltför mycket bakåt. Det blev alldeles för mycket kontringar eller överspelningar, inte alls godkänt. Sedan skapades det en hel del framåt, men det är svårt att inte bli bländad av de defensiva misstagen efter den här matchen.

Jonathan Andersson var +1 igår och släppte faktiskt inte till något mål bakåt. Tillsammans med Björk bildade han kvällens bästa backpar i Örebro. De har spelsinne så det rinner över och är sådär lagom kaxiga och säkra i egen zon att de kan ta ut pucken på egen hand utan att et ser alltför riskabelt ut.

Och Marcus Björk … vilken stjärna. Det är bara hoppas att Örebro får behålla honom länge. Killen är helt hänsynslös och spelar med ett självförtroende få förunnat.

Nick Ebert är som en stridsvagn där ute. Han åker dit han vill och han gör som han vill. Vad motståndarna vill har ingen större betydelse. Att han dessutom är så pass snabb och smidig är verkligen imponerande. Han kommer att vara del av mycket offensiv denna säsong. Hemåt var det inte lika lysande idag, men han ska inte själv ha skulden för de mål som skedde när han var på isen.

Backström spelade bara 11 minuter och var inne på ett av målen bakåt i fem-mot-fem. Något bara han och Björk lyckades med. Rasmus Rissanen var nog den största syndare igår. Han blev överspelade, var på fel ställe och hade otur med studsar. Han var inte riktigt med igår.

Åtta mål i baken efter att man släppt fem mål på nio skott på mål i sista perioden är en extrem effektivitet från Djurgården och sömngång från Örebro. Tyvärr.

Det här var en återställare som kan visa sig nyttig i längden. Efter två bra insatser togs man ner på jorden, eller rent av grävdes ner i den. Ska Örebro vinna matcher i SHL måste de göra hela jobbet, hela matchen. Insatser som igår räcker inte mot många lag för att man ska ta poäng, ännu mindre mot ett lag som Djurgården som kommer att slåss om ligasegern.

Nu väntar Linköping som öppnat seriespelet fruktansvärt starkt. Om Örebro kan få defensiven att fungera igen kan det givetvis bli poäng igen, men det kommer krävas en omstart och ordentlig analys av felen som begicks här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *