Inför Örebro – Färjestad 7/3: Säsongens sista ”derby”

Inför Örebro – Färjestad 7/3: Säsongens sista ”derby”

Personligen känner jag att termen derby slängs runt alltför mycket. Nu har ändå Örebro och Färjestad mötts i flera års tid och det är fina publikfester varje gång. Så derbyklass är det i alla fall på läktarna. På isen vet jag inte om det är några extra känslor som träder in däremot.

Att publiken är viktig för ett lag är det inga tvivel om och i Örebro är vi riktigt bortskämda med 14-3 som match efter match alltid ser till att höja stämningen till max oavsett vilket lag som är på plats. När sittplats sedan också vaknar till liv kan det bli en riktigt öronbedövande ljudvägg inne i arenan.

Innan matchen idag drar igång kommer supporterklubben att dela ut priset till säsongens MVP (Most Valuable Player). Min och mångas favorit är Nick Ebert, men det har funnits skrällar tidigare år och inget är nog säkert förrän vi verkligen får höra hur omröstningen gått.

Örebro kommer till spel med samma lag som senast vad det verkar medan Färjestad har fått tillbaka Johan Ryno senaste, men nu verkar även Alexander Johansson vara frisk igen. Sebastian Erixon och Robin Press är däremot fortsatt inte redo för match.

Färjestad är utan tvekan ett av seriens starkaste lag, inte minst offensivt, och det blir en ordentlig utmaning för Örebro som är ett av seriens mest formstarka.

Matchen börjar 19.00 som vanligt, men se till att vara på plats i god tid för att inte missa ceremonin innan pucksläpp. Det ser ut att gå mot slutsålt dessutom så mycket folk kommer att röra sig runt arenan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *