Krönika: Slutspelet inom knappt räckhåll

Krönika: Slutspelet inom knappt räckhåll

Det blev en aningen hektiskt helg för min del så varken inför eller efter match hanns med, men såhär i efterhand kan man ändå konstatera att Örebro står igen för en rätt stabil insats. Tyvärr möter man en het målvakt samtidigt som man saknar precision i avsluten. Örebro vann övertygande skotten i matchen och kändes hetare än hemmalaget Skellefteå. En poäng är kanske inte fy skam, men det borde nog varit fler.

Så har det sett ut i många matcher tyvärr. Nu är man dock klart närmare att vinna dessa matcher än man var tidigare. Örebro har hittat en hög och jämn nivå som man dessutom klarar av att spela på i tre perioder. Det är fortfarande ineffektivt och att Örebro ligger i bottenskiktet gällande skotteffektivitet är inte bara på grund av den höga mängden backskott om var tidigare under säsongen.

I dagsläget ligger Brynäs två poäng före med avsevärt sämre målskillnad. De möter Linköping imorgon som ligger en poäng bakom Örebro med bättre målskillnad än både de andra lagen. Önskvärt är att Linköping vinner imorgon vid full tid. I den sista omgången möter Linköping sedan HV71 och Brynäs tar sig an Frölunda. Båda dessa matcher är långt ifrån enkla, men varken HV71 eller Frölunda kommer troligen inte ha så mycket att spela för. HV71 kan spela för hemmafördel i play-in, men Frölunda kommer att sluta där de är nu.

Örebro tar samtidigt emot Mora imorgon. En match som hade kunnat bli ett känsloladdat helvete för båda lagens supportrar, men istället har det blivit något av ett antiklimax där bara Örebro har något att spela för. Tre poäng är nästan ett måste för Örebro om de ska på allvar ha en chans att ta sig till slutspel. I alla andra scenarion är man väldigt beroende av Frölunda och HV71 i sista omgången och det vill man nog undvika.

I sista omgången åker man till Malmö. Ett Malmö som slåss om att ta den sista direktplatsen till kvartsfinalerna. De har blandat och gett en del resultatmässigt, men när de är på topp är de verkligen just det. Det blir med andra ord ganska troligt en match mellan två lag som har mycket att spela för. Örebro kanske lite mer än Malmö, men likväl är det upplagt för en match av sann slutspelskaraktär utan att faktiskt vara där riktigt än.

Örebro har kanske inte allt i egna händer, men de har väldigt mycket. Så länge inte Brynäs går och vinner imorgon och Örebro torskar kommer slutspelsdrömmen att leva in i det sista.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *