Tre poäng trots mindre bra insats

Tre poäng trots mindre bra insats

Det var en ganska väntad matchbild på så vis att Örebro var det bättre laget, men det var kanske oväntat att de skulle göra en så pass svag insats. Det var många dåliga pass och flera powerplay kastades bort bara på grund av att man inte hade koll på var medspelarna verkligen stod på isen.

Målmässigt var det intensivt under korta perioder, men som tur var gjorde Örebro ändå flest mål till slut, och det riktigt fina i kråksången är att Mora, Linköping och Brynäs alla torskade. I detta läge ligger fokus för Örebro på att försöka ta den där sista slutspelsplatsen. Även om Mora har en teoretisk chans att klättra ikapp är det knappast praktiskt genomförbar.

Att ta tre poäng trots en mindre bra insats är så klart en styrka och om man nu ska göra en mindre bra insats är det väl lämpligt att den kommer mot just Timrå. Nu väntar Färjestad på lördag och det blir ingen enkel sak. Färjestad är fruktansvärt starka just nu och absolut en kandidat att vinna SM-guld senare i vår. Det blir en riktig värdemätare för Örebro.

Riktigt kul att just Glenn Gustafsson får måla. Han har varit så nära många matcher nu och har varit en av lagets mest solida spelare. Fjärdelinan överlag var som vanligt riktigt bra. Jordan Boucher hade flertalet bra chanser, men var inte riktigt kompis med pucken. Det kändes inte som att isen var den allra bästa denna kväll.

Jhonas Enroth fick släppa tre puckar ikväll och hans räddningsprocent fick sig en duktig smäll, men det kan vara nyttigt det med. Laget borde kunna ladda om ordentligt nu till resterande matcher och inte upprepa den här typen av insatser. Då är Örebro med stor sannolikhet i slutspel om en och en halv vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *