Inför Örebro – Frölunda 11/1

Inför Örebro – Frölunda 11/1

Tre raka vinster tar emot tre raka förluster. Ändå vill jag på inga vis påstå att att hemma laget skulle ha någon stor fördel. Örebro har inte lyckats vinna mot Frölunda denna säsong. Mycket beroende på att man inte kunnat sluta ta utvisningar och inte heller få hejd på Frölundas powerplay i samma veva.

Senast mot Växjö såg det avsevärt mycket bättre ut med utvisningarna, men jag är skeptisk till att det håller i sig. Samtidigt blir jag bara glad om jag har fel och Örebro fortsätter att spela rätt sida om gränsen. Frölunda verkar dessutom kastat om lite i just powerplay i hopp om att få igång det spelet.

Frölundas underliggande siffror för de senaste matcherna är hyfsat bra, men de har haft lite problem med effektiviteten och något Örebro gjorde väldigt bra senast mot Växjö var just den defensiva biten. Tyvärr är det två lag som spelar väldigt olika och medan Växjö haft en hel del problem med offensiven under säsongen har Frölunda inte haft det tidigare.

Frölunda kommer att vilja hitta tillbaka med målskyttet så det gäller att hålla koll och räkna in spelarna på isen. Det borde hur som helst finnas goda förutsättningar för en betydligt mer underhållande match i alla fall. Torsdagsmatchen var två lag som tog ut varandra alltför väl. Låt oss hoppas att det inte blir något slutspelsserie mellan Örebro och Växjö.

Rasmus Rissanen är ett frågetecken för Örebro och det är ett stort avbräck. Sakari Salminen kommer inte att spela. Hans axel är inte helt bra ännu om man ska tro rapporterna. i Frölunda har Patrik Carlsson varit sjuk och är ett frågetecken.

Matchen börjar 18.00 och det kommer högst troligen bli fullsatt om det inte redan är slutsålt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *