Formkoll inför Frölunda 11/1

Formkoll inför Frölunda 11/1

Örebro är inne på segerspåret igen och tog tredje raka efter att man besegrat Växjö med 2-1. JVM-hjälten slog in det avgörande målet med mindre än minuten kvar av vad som var en rätt jäkla tråkig match. Det var två lag som verkligen tog ut varandra, men i den situationen var Örebro ändå det bättre laget och skapade klart mer offensivt.

Frölunda kommer till Örebro med tre raka förluster i bagaget. Nu senast mot Skellefteå med 4-2. Kollar man över siffrorna nedan snabbt så är det lite svårt att tro att Örebro skulle vara det lag med bäst form för Frölundas siffror är inte speciellt svaga utöver powerplay som verkar halta.

De fem senaste matcherna ser ut på detta vis:

Lag Poäng Mål Insläppta
Frölunda 6 11 10
Örebro 8 9 15

Tabell 1. Insamlade poäng, gjorda och insläppta mål.

Lag Skott S% Skott emot SVS% Corsi% PDO%
Frölunda 133 8,27 115 91,30 53,02 101,20
Örebro 130 6,92 131 88,55 56,52 94,04

Tabell 2. Skottstatistik av olika slag. Räddningar och skottprocent är totalt alla spelformer.

Lag PK PKGA PP PPG
Frölunda 92,31% 1 8,33% 1
Örebro 85,00% 3 8,33% 1

Tabell 3. Special teams. Penalty kill, insläppta mål, powerplay och gjorda mål i den spelformen.

Frölunda må komma med en förlustrad, men allt utom special teams ligger faktiskt på en ganska normal nivå för laget. Antal gjorda mål sticker ut lite och det hänger förstås ihop lite med att powerplay inte fungerat lika bra som vanligt på sistone. Frölunda har inte släppt in speciellt många mål, men de har inte heller gjort så många mål. Deras boxplay har fungerat riktigt bra senaste fem.

Örebros siffror rör sig åt rätt håll och så snart Skellefteåmatchen faller utanför de senaste fem är det en rad siffror som kommer att skjuta iväg i tabellerna ovan. Powerplay är egentligen det enda som fortsatt inte fungerar bra för Örebro. Det är egentligen så mycket att säga om det övriga. Det ser bra ut eller är på väg åt rätt håll.

Örebro tog bara två utvisningar senast och om de kan hålla nere antalet utvisningar mot Frölunda så måste man nog ändå påstå att laget har en duktig chans att faktiskt slå Frölunda för första gången denna säsong.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *