Inför Örebro – Frölunda 21/9

Inför Örebro – Frölunda 21/9

Inte helt förvånande kommer Örebro att komma still start med exakt samma lag som senast. Den enda egentliga skillnaden är att Viktor Lodin kommer att få mer speltid än senast och att vi har ett troligt målvaktsbyte. Dominik Furch har börjat säsongen riktigt bra, men det luktar debut för Jonas Arntzen. Det är hemma och det är mot ett lag som senast kastade om duktigt i laget för att försöka väcka spelarna och även om de spelade bort Linköping enkelt var det trots allt Linköping de mötte och det är svårt att säga om det de gjorde faktiskt var så värst bra när motståndet inte är bättre.

Frölunda ska dock vara ett lag för långt upp i tabellen och de två inledande förlusterna bör inte vara indikativa för hur laget normalt presterar. Frölunda är taktiskt mycket skickliga och de har säkerligen studerat Örebro ordentligt inför matchen. De är också ett lag som kan ta flera skepnader. Vi har sett Frölunda som spela sitt vanliga spel och vi har sett Frölunda som istället tar en extra defensiv inställning för att försöka neutralisera Örebro. f

Örebro lär försöka spela samma spel med en hög press och forwards som turas om att stressa högt. MIittzon ska vara stängd och skulle någon vara på väg igenom ändå ska det vara spelare i rygg på dem direkt. Alla fyra linor har presterat, inte minst fjärdelinan, och även om många tror att Marcus Weinstock kommer få kliva åt sidan för Lodin kan jag tänka mig att någon ur tredje eller andrakedjan också får stå åt sidan. Lindholm eller Boucher känns som två spelare som inte nått upp till sin potential hittills, även om båda verkligen försöker.

Vi får se hur Frölunda ställer upp, men med tanke på det fina resultatet sist är det väl troligt med en liknande uppställning. Theodor Lennström ska vara ett frågetecken enligt rakapuckar.com och ersätts troligen av Julius Bergman i så fall. Noterbart är att det är flertalet stora namn i Frölunda som är fortsatt poänglösa efter tre matcher. Med tanke på den enorma bredd som Frölunda besitter bland forwards gäller det att se upp med samtliga kedjor.

Om Örebro är med från start ikväll och inte upprepar sovandet i period 1 från senast har Örebro goda chanser att ta poäng, men Frölunda ska ses som tveklösa favoriter. Även om de inte fick spelet att klaffa ordentligt inledningsvis har det sett bättre och bättre ut. Frågan är om de hittat spelet eller om Örebro fortfarande kan störa dem tillräckligt för att kunna peta in en puck eller två medan de samtidigt tar kål på Frölundas offensiv.

Matchen börjar 18.00 och spelas så klart i Behrn Arena. Det lutar åt fullsatt dessutom och med det riktigt, riktigt god stämning. Det borde rimligtvis även finnas en del Frölundasupportrar på plats i och med att det är lördag ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *